Proteste reluate la Penitenciarul Botoşani! Lucrătorii insistă pentru acordarea drepturilor pe care le cer de anul trecut!

După cum au anunţat de la sfârşitul săptămânii trecute, sindicaliştii din Penitenciarul Botoşani se pregătesc de proteste.

Proteste reluate la Penitenciarul Botoşani! Lucrătorii insistă pentru acordarea drepturilor pe care le cer de anul trecut!

   Foto: arhiva Ştiri.Botoşani.Ro

Ambele sindicate din Penitenciarul Botoşani şi-au anunţat intenţia de a declanşa acţiunile de protest. La fel ca în toamna anului trecut, lucrătorii din penitenciare spun că mai întâi vor trimite o notă conducerii unităţii de detenţie prin care vor atenţiona faptul că membrii sindicatului refuză să mai presteze ore de muncă suplimentare peste plafonul anual de 180 de ore, după care se va stabili calendarul exact al pichetărilor, în fiecare zi urmând să fie pichetate câte 10 penitenciare din ţară.

Notificarea ar urma să ajungă pe masa conducerii Penitenciarului marţi.

Sindicaliştii vor să atragă atenţia asupra condiţiilor de muncă în care sunt nevoiţi să-şi desfăşoare activitatea angajaţii unităţilor de detenţie – lipsa personalului, subfinanţarea sistemului şi modificarea statutului angajaţilor prin transformarea în Poliţie penitenciară. Sindicaliştii cer majorarea salariilor cu 15%, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă prin protejarea angajaţilor în cazul agresiunilor, revizuirea schemelor de personal, asigurarea sporului de risc şi construirea urgentă de noi unităţi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bilanțul de marți al polițiștilor botoșăneni: Zeci de persoane legitimate, agenți economici verificați!

astăzi, 09:51
65

În cursul zilei de marți, poliţiştii din Dorohoi, Mihăileni şi Pomîrla au desfăşurat acțiuni punctuale pe raza orașului și a comunelor limitrofe, pentru prevenirea şi combaterea...

Pietonii, în vizorul polițiștilor botoșăneni: Zeci de sancțiuni pentru traversare neregulamentară!

astăzi, 09:47
67

Pe parcursul zilei de 19 septembrie, 28 de poliţişti rutieri au acţionat, pe raza întregului judeţ, pentru combaterea abaterilor săvârşite de către pietoni şi prevenirea evenimente...

ACCIDENT la Piaţa Griviţa! O fată de 18 ani a fost rănită

astăzi, 09:14
383

Fata de 18 ani traversa prin loc nepermis în zona Aleea Griviţa în momentul în care a fost lovită de un autoturism Opel, condus de un bărbat de 69 de ani, în urma impactului...