Proteste reluate la Penitenciarul Botoşani! Lucrătorii insistă pentru acordarea drepturilor pe care le cer de anul trecut!

După cum au anunţat de la sfârşitul săptămânii trecute, sindicaliştii din Penitenciarul Botoşani se pregătesc de proteste.

Proteste reluate la Penitenciarul Botoşani! Lucrătorii insistă pentru acordarea drepturilor pe care le cer de anul trecut!

   Foto: arhiva Ştiri.Botoşani.Ro

Ambele sindicate din Penitenciarul Botoşani şi-au anunţat intenţia de a declanşa acţiunile de protest. La fel ca în toamna anului trecut, lucrătorii din penitenciare spun că mai întâi vor trimite o notă conducerii unităţii de detenţie prin care vor atenţiona faptul că membrii sindicatului refuză să mai presteze ore de muncă suplimentare peste plafonul anual de 180 de ore, după care se va stabili calendarul exact al pichetărilor, în fiecare zi urmând să fie pichetate câte 10 penitenciare din ţară.

Notificarea ar urma să ajungă pe masa conducerii Penitenciarului marţi.

Sindicaliştii vor să atragă atenţia asupra condiţiilor de muncă în care sunt nevoiţi să-şi desfăşoare activitatea angajaţii unităţilor de detenţie – lipsa personalului, subfinanţarea sistemului şi modificarea statutului angajaţilor prin transformarea în Poliţie penitenciară. Sindicaliştii cer majorarea salariilor cu 15%, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă prin protejarea angajaţilor în cazul agresiunilor, revizuirea schemelor de personal, asigurarea sporului de risc şi construirea urgentă de noi unităţi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Decizie drastică luată de șefii lui Deportivo! Florin Andone a fost pus pe lista de transferuri

astăzi, 16:43
268

Botoşăneanul Florin Andone a fost pus pe lista de transferuri de oficialii de la Deportivo la Coruna, după un interviu dat în presa spaniolă în care îşi exprima frustrarea că n...

Un nou rezultat de excepţie pentru pompierul maratonist Iulian Rotariu - FOTO

astăzi, 16:28
351

Iulian Rotariu a obţinut locul patru la maratonul din Patagonia obţinând premiul pentru fairplay din aproape 300 de participanţi. A fost cea de-a patra cursă organizată de 4Deserts, iar ang...

Tânără din Botoşani implicată într-un accident rutier la Suceava! Şoferul vinovat, acuzat de trei infracţiuni

astăzi, 14:32
979

O tânără, de 32 de ani, din Botoşani, a fost implicată, sâmbătă, într-un accident rutier petrecut în localitatea Moara din judeţul Suceava.Femeia se afla la vol...