Proteste reluate la Penitenciarul Botoşani! Lucrătorii insistă pentru acordarea drepturilor pe care le cer de anul trecut!

După cum au anunţat de la sfârşitul săptămânii trecute, sindicaliştii din Penitenciarul Botoşani se pregătesc de proteste.

Proteste reluate la Penitenciarul Botoşani! Lucrătorii insistă pentru acordarea drepturilor pe care le cer de anul trecut!

   Foto: arhiva Ştiri.Botoşani.Ro

Ambele sindicate din Penitenciarul Botoşani şi-au anunţat intenţia de a declanşa acţiunile de protest. La fel ca în toamna anului trecut, lucrătorii din penitenciare spun că mai întâi vor trimite o notă conducerii unităţii de detenţie prin care vor atenţiona faptul că membrii sindicatului refuză să mai presteze ore de muncă suplimentare peste plafonul anual de 180 de ore, după care se va stabili calendarul exact al pichetărilor, în fiecare zi urmând să fie pichetate câte 10 penitenciare din ţară.

Notificarea ar urma să ajungă pe masa conducerii Penitenciarului marţi.

Sindicaliştii vor să atragă atenţia asupra condiţiilor de muncă în care sunt nevoiţi să-şi desfăşoare activitatea angajaţii unităţilor de detenţie – lipsa personalului, subfinanţarea sistemului şi modificarea statutului angajaţilor prin transformarea în Poliţie penitenciară. Sindicaliştii cer majorarea salariilor cu 15%, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă prin protejarea angajaţilor în cazul agresiunilor, revizuirea schemelor de personal, asigurarea sporului de risc şi construirea urgentă de noi unităţi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Conferință și recital Marieta Baciu - "Martie – Caleidoscop Cultural Universal"

astăzi, 19:53
35

Muzica lui Johann Sebastian Bach este ca un univers infinit, perfect desenat, al cărui mister nu va fi niciodată pe deplin descifrat. Miercuri, 21 martie 2018, începând cu ora 16:00, Bib...

Ei sunt cei mai buni: Elevii care vor reprezenta județul Botoșani la Olimpiada Națională de Chimie!

astăzi, 19:12
218

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a publicat rezultatele finale și lotul care va reprezenta județul la Olimpiada Națională de Chimie. 12 elevi din unitățile de învățăm...

Asociaţia "Ne trebuie speranță", la a 13-a aniversare a Zilei Mondiale a Sindromului Down!

astăzi, 18:52
49

21 Martie 2018  marchează cea de-a 13-a aniversare a Zilei Mondiale a Sindromului Down şi reprezintă o zi de conștientizare la nivel mondial a persoanelor cu Sindrom  Down, ce a fost rec...