Proteste reluate la Penitenciarul Botoşani! Lucrătorii insistă pentru acordarea drepturilor pe care le cer de anul trecut!

După cum au anunţat de la sfârşitul săptămânii trecute, sindicaliştii din Penitenciarul Botoşani se pregătesc de proteste.

Proteste reluate la Penitenciarul Botoşani! Lucrătorii insistă pentru acordarea drepturilor pe care le cer de anul trecut!

   Foto: arhiva Ştiri.Botoşani.Ro

Ambele sindicate din Penitenciarul Botoşani şi-au anunţat intenţia de a declanşa acţiunile de protest. La fel ca în toamna anului trecut, lucrătorii din penitenciare spun că mai întâi vor trimite o notă conducerii unităţii de detenţie prin care vor atenţiona faptul că membrii sindicatului refuză să mai presteze ore de muncă suplimentare peste plafonul anual de 180 de ore, după care se va stabili calendarul exact al pichetărilor, în fiecare zi urmând să fie pichetate câte 10 penitenciare din ţară.

Notificarea ar urma să ajungă pe masa conducerii Penitenciarului marţi.

Sindicaliştii vor să atragă atenţia asupra condiţiilor de muncă în care sunt nevoiţi să-şi desfăşoare activitatea angajaţii unităţilor de detenţie – lipsa personalului, subfinanţarea sistemului şi modificarea statutului angajaţilor prin transformarea în Poliţie penitenciară. Sindicaliştii cer majorarea salariilor cu 15%, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă prin protejarea angajaţilor în cazul agresiunilor, revizuirea schemelor de personal, asigurarea sporului de risc şi construirea urgentă de noi unităţi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amendă de 4.785 de lei pentru un vitezoman care circula cu peste 100 km/h pe drumurile din comună!

astăzi, 09:21
134

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi aflaţi, duminică, în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei George Enescu, au efectuat semnal regulamentar de oprire&nb...

Piața botoșăneană are nevoie de ingineri... prost plătiți! VEZI locurile de muncă vacante!

astăzi, 09:13
67

Inginer tricotaje, inginer construcții civile, inginer instalații pentru construcții, inginer căi ferate, drumuri și poduri, inginer mecanic, inginer industria alimentară, inginer automatis...

Cum știi ce boală poți avea în funcție de zona în care te doare?

astăzi, 08:41
235

Decodificarea rapida si eficienta a durerii abdominale consta in localizarea exacta a zonei de unde vine durerea. Exista mai multe motive pentru care simti durerea in zona abdominala si, in timp ce un...