Protest al polițiștilor și angajaților Ambulanței în fața Prefecturii - FOTO

Protest al polițiștilor și angajaților Ambulanței în fața Prefecturii - FOTO

Aproximativ 20 de sindicaliști de la Blocul Național Sindical, Filiala Județeană Botoșani, angajați ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Serviciului Județean de Ambulanță, Jandarmerie și Teatru, au pichetat, luni după-amiază, sediul Instituției Prefectului.

Principala nemulțumire a sindicaliștilor este legată de intenția Guvernului de a transfera în sarcina angajatului contribuțiile sociale.

"Întrucât nu s-a ajuns la niciun consens între Confederația Blocului Național și Guvern asupra opririi acelei propuneri pe care Guvernul vrea să o pună în aplicare începând din ianuarie 2018, și anume transferul către angajat din partea angajatorului a anumitor obligații față de contribuții și neluând în considerare modificările propuse de Confederația noastră la Legea 62 care se referă la contractele colective de muncă, la Codul Muncii, la Dialogul Social, inclusiv salarizare, s-a stabilit să se organizeze aceste pichetări. Acțiunea se derulează la aceeași oră în toată țara și sperăm ca în continuare măcar în al 12-lea ceas Guvernul să se așeze la masa negocierilor", a spus Vasile Chiru, liderul BNS Botoșani.

Sindicaliștii au înaintat un memoriu cu revendicările pe care le au și prefectului județului, Dan Șlincu, pentru a fi transmise mai departe la nivel central. Dacă doleanțele nu le vor fi rezolvate, sindicaliștii amenință cu proteste de amploare. 






 

 

 

Spune-ne opinia ta