Proiectul misionar-filantropic "Şcoala luminii", în parohiile Chişcăreni şi Sat Nou

Într-o primă etapă a proiectului, au fost ajutate mai multe familii. Darurile au fost primite cu bucurie şi au constat în maşini de spălat, paturi, haine, biciclete, jucării, rechizite şi alte lucruri utile pentru copii şi familie.

Proiectul misionar-filantropic "Şcoala luminii", în parohiile Chişcăreni şi Sat Nou

În perioada 25-29 iulie 2018, în cadrul parohiilor „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” - Chişcăreni şi „Sfântul Apostol Andrei” - Sat Nou, judeţul Botoşani, s-a desfăşurat, la iniţiativa preotului Vasile-Viorel Florea, un atelier de fapte bune ce a avut drept scop încurajarea şi stimularea elevilor cu rezultate bune la învăţătură, cât şi ajutorarea familiilor binecuvântate de Dumnezeu cu mulţi prunci.

Astfel, într-o primă etapă a proiectului, au fost ajutate 12 familii, dar şi altele de care părintele paroh Vasile-Viorel Florea ştia că au nevoie de ajutor. Darurile au fost primite cu bucurie şi au constat în maşini de spălat, paturi, haine, biciclete, jucării, rechizite şi alte lucruri utile pentru copii şi familie.

În următoarea etapă au fost puşi în lumina bucuriei elevii care în anul şcolar 2017-2018 s-au distins prin rezultate bune la învăţătură. Astfel parohia a apreciat efortul lor de a înmulţi talanţii primiţi de la Dumnezeu, şi, drept urmare, duminică 29 iulie, i-a pemiat. Înainte de premiere, copiii, împreună cu părinţii, s-au închinat în cadrul Sfintei Liturghii şi s-au împărtăşit cu Sfintele Taine. La finalul slujbei, drept răsplată pentru efortul lor depus de-a lungul anului şcolar precedent, preotul paroh a oferit fiecărui copil un trofeu şi o diplomă de excelenţă. Bucuria copiilor şi a părinţilor a fost întregită când preotul a anunţat că oferă acestor elevi un pelerinaj cadou la mănăstirile din nordul Bucovinei, dar şi burse semestriale pentru cei mai râvnitori.

„Proiectul misionar Şcoala luminii este un dar al lui Dumnezeu pentru noi; copiii sunt sufletul Bisericii. Suntem fericiţi când facem copiii şi oamenii fericiţi şi suntem încredinţaţi că lumina bucuriei lor este cheia raiului nostru”, a mărturisit pentru Ziarul Lumina părintele Vasile-Viorel Florea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
175

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
92

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
48

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...