Profesorul care a agresat cinci elevi de clasa I, s-a „autosancționat” cu retragerea de la catedra Școlii nr. 2, dar rămâne printre copii

Profesorul care a agresat cinci elevi de clasa I, s-a „autosancționat” cu retragerea de la catedra Școlii nr. 2, dar rămâne printre copii

Ancheta Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Botoșani s-a încheiat, în cazul profesorului care a lovit cinci elevi ai Școlii Generale nr. 2 din municipiul-reședință, în timpul orei de curs. Astfel, s-a hotărât, în conformitate cu opțiunea exprimată chiar de către profesor, ca acesta să nu mai facă parte din cancelaria unității de învățământ.

Cadrul didactic susține ore și la Școala Gimnazială „Tiberiu Crudu” din Tudora, unde îi este permis să rămână, întrucât acesta nu a solicitat să fie retras și de la catedra respectivă.

Dumnealui a solicitat încetarea raporturilor de muncă la Şcoala 2. Consiliul de Administraţie al şcolii, în urma raportului pe care l-a primit de la comisia de cercetare disciplinară, a aplicat în cazuă avertisment. Oarecum, se confirmă că a avut un comportament neadecvat, la ora de educaţie fizică, dar aşteptăm rezultatele anchetei Poliției, în funcție de care se vor lua măsuri”

, a precizat Gabriel Hârtie, inspector şcolar general.

Activitatea cadrului didactic este monitorizată de către reprezentanţii unității și de Inspectorat, după cum a adăugat Hârtie.

„Mai exact, conducerea unității respective va transmite spre Inspectorat orice mișcare a domnului profesor. În cazul în care comportamentul dumnealui devine deviant, se vor lua noi măsuri. Foarte importantă este ancheta polițiștilor, iar domnul profesor este supervizat”

, a mai spus oficialul.

Pe numele profesorului este deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, ancheta este în plină desfășurare.

„Dosarul este în lucru, cercetările își continuă mersul, deocamdată”

, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

Amintim că profesorul în vârstă de 63 de ani a agresat fizic cinci elevi de clasa I, pe 10 octombrie a.c., fiind reclamat de către mama unuia dintre băieții loviți, în vârstă de 30 de ani, prin apel la 112, după ce copilul ei a ajuns acasă cu vânătăi. Profesorul și-ar fi pierdut cumpătul din pricina gălăgiei pe care cei mici o făceau, iar ieșirea sa violentă nu a fost una fără precedent, despre dascăl știindu-se că a mai lovit un elev, în urmă cu circa un an, chiar la unitatea din Tudora, acolo unde a ales să rămână angajat.