Primul copil născut într-un spital nou din Italia este român, urmat de un italian și unul cu părinți din Bangladesh

Trei copii de naționalități diferite pe certificatul cărora va fi scris același lucru: "Născut la Villafranca".

Primul copil născut într-un spital nou din Italia este român, urmat de un italian și unul cu părinți din Bangladesh

Patrick Gabriel Nuță s-a născut ieri, 6 iulie, la ora 13:59 în spitalul nou construit la Villafranca, provincia Verona, și inaugurat marțea trecută. Patrick Garbriel este primul copil născut în noul spital "Magalini" și provine dintr-o familie cu ambii părinți de origine română.

Micuțul român a fost urmat la ora 15:56 de Asia Birtolo, născută din părinți italieni, iar la ora 18:00 s-a născut Alie Sumon, purtând numele și prenumele tatălui originar din Bangladesh, ca și mama Begum Bushra.

Trei copii de naționalități diferite pe certificatul cărora va fi scris același lucru: "Născut la Villafranca".

Patrick Gabriel cântărește 3.200 kilograme și a venit pe lume prin naștere naturală, în doar 20 de minute. „În această dimineață (ieri – n.r.) am venit aici pentru a face un control”, spune mama Marinela Marin, 37 de ani, care trăiește și muncește în Italia de 10 ani, „apoi m-am întors acasă. Dar de îndată ce am ajuns, am simțit că bebelușul era pe cale să se nască și am sunat la ambulanță.”

La ora 13:40 Marinela a intrat pe ușile departamentului de prim-ajutor care era activ doar de ieri, 6 iulie, și a fost dusă la primul etaj al noului spital. Într-una din cele patru săli amenajate în acest scop, conaționala noastră a dat naștere lui Patrick care a rămas lângă ea, înainte de a fi dus la repartul destinat noilor născuți, timp de două ore, sub ochii plini de mândrie ai tatălui Sorin, 47 de ani. Patrick Gabriel este cel de-al doilea copil născut al soților Nuță. Primul copil, o fetiță, li s-a născut în Bussolengo, tot în Italia, scrie L’ Arena.

Noua structură a spitalului Magalini din Villafranca a fost reconstruită după incendiul din anul 2003. Spitalul nou a fost reconstruit datorită investițiilor de aproximativ 60 de milioane de euro și prevede o alocare de 177 de paturi puse la dispoziția pacienților acuți, plus alte 10 paturi de recuperare și reabilitare funcțională.

Unul din opt copii români se naşte în străinătate

În anul 2015 (cel mai recent an pentru care există date), peste 26.000 de copii români s-au născut în străinătate, ceea ce înseamnă că 13% din to­ta­lul copiilor români născuţi în 2015 (adică unu din opt), s-au născut în altă ţară. Po­pulaţia este cel mai important „activ” al unei ţări, iar fenomenul de scădere a popu­la­ţiei există şi în statele puternic dezvoltate din punct de vedere economic, care însă îşi „re­zolvă” problema prin importul de imi­gran­ţi.
sursa: rotalianul.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cum se măsoară corect tensiunea arterială. Iată detaliul care ți-ar putea salva viața!

Vineri, 20 Iulie 2018
424

Măsurarea presiunii arteriale la ambele brațe ar putea ajuta la depistarea unor boli de inimă ascunse.Atunci când există o diferenţă mare între valorile citite la cele două bra...

De azi, pasaportul e valabil 10 ani

Vineri, 20 Iulie 2018
514

Pasapoartele simple electronice eliberate adultilor vor avea valabilitate de 10 ani, incepand de vineri, cand intra in vigoare modificarile aduse Legii 248/2005 privind regimul liberei circulatii a ce...

Ai cazuri de cancer în familie? Iată cu ce teste afli dacă poţi face şi tu boala

Vineri, 20 Iulie 2018
512

Cancerul apare ca urmare a unei modificări în ADN-ul celulelor normale ale organismului – modificare care le permite să se înmulțească și să se răspândească în &i...