Preotul Constantin Necula se retrage din viața publică!

Preotul Constantin Necula se retrage din viața publică!

Parintele profesor Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie "Andrei Saguna" din Sibiu, are de gand sa se retraga din viata publica.

Decizia sa vine dupa ce referendumul pentru familia traditionala, sustinut de Biserica, a fost invalidat, in schimb, se vorbeste tot mai intens despre legea parteneriatului civil, care vizeaza legalizarea cuplurilor de acelasi sex.

"Ma voi retrage din viata publica - e un gand care imi trece foarte des prin minte (...) Am sa ma retrag si am sa tac, din dorinta de a-i lasa pe ceilalti sa vorbeasca. Am remarcat ca sunt foarte multi dispusi sa vorbeasca impotriva Bisericii, a societatii crestine. Le doresc succes! E o tristete care m-a cuprins, pe care nu o voi birui decat in Liturghie", este declaratia preotului pentru Radio Romania Actualitati.

"E prima data cand am inteles de ce Mantuitorul nu a raspuns la toate intrebarile, ci doar la cele ale oamenilor care vor cu adevarat sa se indrepte. Acum e aceeasi ura, aceeasi aroganta sociala, aceeasi dictatura a propriei opinii impotriva celorlalti si, in acest marasm, aceeasi Biserica rastignita a nu stiu cata oara de oameni care cred cu adevarat ca Biserica ar trebui sa le negocieze pacatele. Regret!

Evanghelia nu e negociabila.

Sper din toata inima sa avem taria sa putem sa ne revenim - nu cu picioarele pe pamant, ci cu mintea in cer, acolo unde ne e locul.

Deja am constatat ca, in ciuda faptului ca familia barbat - femeie nu e o prioritate, cealalta familie dintr-o data a avut trei proiecte bagate la sertar.

Asa am constatat ca suntem cazuti intre politici. Cred ca e obligatoriu ca paznicul Farului sa se retraga in Far", adauga parintele, care este si consilierul de imagine al Mitropoliei Ardealului.

"Retragerea din viata publica nu inseamna ca renunt la lupta! Biserica nu e viata publica!!! Aici, in spatiul ei putem sa ne reactivam Smerenia slujirii lui Hristos! Sus inima!", a precizat preotul pe pagina personala de Facebook.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Procurorii Anticorupție au plecat la Suceava cu tot cu directoarea de la Mavromati! (Foto, Video)

astăzi, 12:30
453

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au ieșit însoțiți de Monica Adăscăliței, actualul manager al Spitalului Mavromati.Monica Adăscăliței a urcat în mașina Jandarmerie...

Actorii botoșăneni care au călcat pe covorul roșu de la Cannes revin în Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:55
122

Comunitatea Rușilor Lipoveni din Botoșani, împreună cu Uniunea Armenilor din România - sucursala Botoșani, invită publicul pe 24 martie, la ora 12.30, în Sala “Eminescu&rd...

Mesaj devastator pentru politicieni de la copilul unor români care muncesc în Italia: ”I-au înstrăinat pe părinții mei!” / ”Noi o să fim puterea țării!”

astăzi, 11:25
164

La doar 15 ani, Denis, un adolescent de origine română născut și crescut în Italia, a devenit subiectul unei dezbateri intense după ce a postat pe rețelele de socializare un mesaj pat...