Preotii din Grecia trag clopotele de inmormantare pana duminica, nemultumiti de noua lege privind schimbarea sexului

Preotii din Grecia trag clopotele de inmormantare pana duminica, nemultumiti de noua lege privind schimbarea sexului

Clopotele bisericilor dintr-o regiune vestica a Greciei vor suna pana duminica de inmormantare, in semn de protest fata de noua lege care permite mai usor schimbarea sexului in documente, scrie Reuters.

Potrivit noii legi adoptate saptamana trecuta de Parlament, persoanele de peste 15 ani vor putea recurge la schimbarea sexului in documente printr-o decizie a justitiei, fara a mai fi nevoie de teste medicale sau de sterilizare, asa cum era cazul pana in prezent.

Legea a infuriat puternica biserica Ortodoxa, care cere anularea ei.

Preotii din dioceza Kalavryta si Egialia au decis ca toate bisericile din regiune vor trage zilnic clopotele de inmormantare, trei minute pe zi, pana in 21 octombrie.

"Vreau sa va impartasesc agonia mea si poate se transforma intr-o miscare de protest. Am putea fi capabili sa-i influentam si pe altii si sa conducem o revolta", a spus episcopul Amvrosios de Kalavryta.

"Adoptarea frivola a acestei legi, care se opune naturii umane si biologiei si conduce spre pacatul abominabil al homosexualitatii, creeaza neliniste si confuzie", a adaugat el.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...