Poveștile salvatorilor: Mamă prin vocație, voluntar din pasiune!

Plină de energie și optimism, la cei 45 de ani, Nicoleta Hangan pare o adolescentă. Tonică, pozitivă, mereu dispusă să sară în ajutor, Nicoleta nu trădează nicio clipă faptul că are un singur rinichi. În 2012 a renunțat la unul pentru a-i oferi, pentru a doua oară viață, fetiței sale de 9 anișori. 

Poveștile salvatorilor: Mamă prin vocație, voluntar din pasiune!

Din 5 ianuarie 2003, când a adus-o pe lume pe Bianca - Ionela, Nicoleta a început o luptă contracronometru pentru salvarea fetiței. Bianca s-a născut cu o boală genetică rară - sindrom Ellis van Creveld, fără șanse de supraviețuire. A albit pe loc. Viața a îngenuncheat-o, dar nu a stat în genunchi decât atât cât s-a rugat la Dumnezeu să-i dea putere să lupte pentru viața pruncului ei.

Au urmat zile, ani, doar prin spitale, fie pentru corectarea unei anomalii ( polidactilia), fie pentru a o ajuta, la început să stea în șezut, apoi să meargă. Și ca și cum toate acestea nu erau suficiente, la 9 ani, ambii rinichi ai Biancăi au cedat, fiind nevoie de transplant. Nicoleta, care între timp a dat naștere și celui de-al doilea copil - Ștefan, nu a ezitat să renunțe la un rinichi pentru a-i salva viața fiicei. Dumnezeu i-a dat putere. Bianca, cu tratament permanent, merge la școală. Este elevă în clasa a IX-a și are rezultate foarte bune la învățătură. Mai mult, este olimpică la engleză. 

Nicoleta a mai primit ceva în dar. Dorința de a ajuta pe cei aflați în situații limită. "Anul trecut, în Noaptea de Revelion, singura dorință a fost să fac voluntariat. Mi s-a oferit șansa în cadrul proiectului Voluntar din pasiune", își motivează alegerea Nicoleta Hangan. A parcurs toate etapele, cursul introductiv, cursurile de prim ajutor și descarcerare, iar acum înlocuiește unul dintre paramedicii echipajului SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi.

Are peste 100 de intervenții ca al treilea om pe echipaj. E nelipsită la acțiunile de informare și educare preventivă. Își programează turele în funcție de programul soțului. Îi place să ofere asistență medicală prespitalicească și să aline sferința, să cunoască și să înțeleagă durerea, dar mai ales să le ofere speranță. "Consider voluntariatul o provocare și o pasiune, în același timp. Niciodată nu e prea târziu să faci altceva și să înveți lucruri noi. Nu am un caz pe care să-l consider deosebit, fiecare în parte e o provocare de la care am ce învăța și care mă ajută în dezvoltarea cunoștințelor în acordarea primului ajutor. Nu este ușor, dar prin perseverență, răbdare, optimism și pasiune totul este posibil! Așa am ajuns să devin paramedic - voluntar din pasiune", susține Nicoleta. 

Oamenii spun, arată și oferă ce au în suflet! Nicoleta Hangan, voluntar din pasiune, ne demonstrează că dincolo de durere există speranță, dincolo de lacrimi există zâmbet sau, cel puțin, o mână care îți șterge lacrima și îți mângâie obrazul. 

sursa: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani - ISU Botosani​

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
814

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
256

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
223

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...