Poveste despre generozitatea umană. Cum trăieşte astăzi bărbatul bătut cu sălbăticie de un tânăr din Botoșani!

Poveste despre generozitatea umană. Cum trăieşte astăzi bărbatul bătut cu sălbăticie de un tânăr din Botoșani!

Povestea bărbatului bătut cu sălbăticie de doi tineri - unul din Botoșani și unul din Buzău - impresiona o țară întreagă în urmă cu mai bine de jumătate de an. Medicul care s-a implicat în ajutorarea bărbatului oferă noi detalii despre viaţa acestuia. "Conversează pe teme filosofice (...), se joacă cu căprioarele şi cu măgăruşul Gogu", scrie medicul Vasi Rădulescu.

”E omul care aproape a murit, într-o seară de martie, sub picioarele unor tineri care l-au bătut cu bestialitate. Apoi, sub un val de bine, nu numai că n-a murit, dar a ajuns într-un centru fabulos, unde stă lângă oameni plini de poveşti minunate, joacă şah cu ei, conversează pe teme filosofice, se plimbă printr-o curte plină de flori, se joacă cu căprioarele şi cu măgăruşul Gogu, mătură frunzele şi stă într-o linişte aproape de basm”, scrie pe Facebook medicul Vasi Rădulescu, implicat de atunci în ajutorarea bărbatului bătut cu sălbăticie.

Bărbatul bătut locuieşte acum într-o casă nouă: ”Şi pentru că mulţi oameni au vrut să-l ajute şi au donat bani după acea bătaie cruntă, am luat o casă nouă aici şi astăzi am inaugurat-o. E tare frumoasă. A treisprezecea casă aflată sub mâna bună a lui Viorel Pasca, renovată şi gata să-l primească pe domnul D. şi pe mulţi alţii”.

Medicul ataşează şi o poză a ”domnului D.”, pentru că acesta l-a rugat să-i facă ”o poză frumoasă, să mă aveţi acolo în telefon, amintire”.

În martie, doi tineri de 18 şi 23 de ani au fost filmaţi în timp ce îl loveau cu cruzime, într-un pasaj din Braşov, pe bărbatul de 66 de ani. La spital, viaţa lui Dumitru Neculai, care nu avea nici acte de identitate la internare, s-a schimbat complet. Zeci de oameni impresionaţi de situaţia lui s-au oferit să-l ajute, printre ei fiind şi medicul Vasi Rădulescu. Bărbatul a ajuns într-un centru din Bihor, la Tinca. Din banii strânşi din donaţii, a fost construită casa în care de acum locuieşte ”domnul D.”, alături de alţi nevoiaşi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
35

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
159

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...

Mailat, eroul de pe Municipal: ”Știu cât muncesc și cât de mult îmi doresc să salvez echipa de la retrogradare!”

astăzi, 10:14
234

Meciul a fost marcat de autogolul lui Gabriel de Moura în minutul 13, care a deschis scorul în favoarea echipei moldovene.În timp ce pentru Dinamo, Astrit Slemani a reușit să e...