Ploaie de avertismente și amenzi de 5000 de lei, împărțite de instituții în contextul COVID

Ploaie de avertismente și amenzi de 5000 de lei, împărțite de instituții în contextul COVID

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, forțele de ordine din județul Botoșani au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul epidemiologic actual. Au fost aplicate zeci de sancțiuni, însă majoritatea reprezentând avertismente. Amenzile cumulează 5000 de lei, arată Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Au fost organizate patru acțiuni punctuale, în cadrul acestora fiind controlate 26 de locații de interes, respectiv restaurante și terase, și șase de mijloace de transport public în comun.

„Echipele de control au constatat 37 de contravenții privind nerespectarea măsurilor impuse în contextul răspândirii virusului SARS-CoV-2, 10 dintre acestea fiind sancționate cu amendă în valoare totală de 5.000 de lei, iar 27 cu avertisment. Totodată, din totalul de sancțiuni contravenționale, 27 au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru este obligatoriu, iar 10 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea”, detaliază Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ.

Nerespectarea acestor măsuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă  de la 500 la 2.500 de lei, cu posibilitatea achitării în termen de 15 zile a jumătate din valoarea stabilită de agentul constatator.

„Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice”, subliniază reprezentanta IPJ Botoșani.

În acțiuni sunt angrenați polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, al Direcției Sanitar Veterinară, lucrători ai Inspectoratului Teritorial de Muncă și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

 

Spune-ne opinia ta