Pericol pentru botoşăneni şi focar de mizerie la marginea oraşului ignorate de autorităţi!

Incredibil ce se poate întâmpla la o aruncătură de băţ de oraş, în cartierul Tulbureni: oamenii sunt disperaţi de vecinătatea cu o femeie, suceveancă de origine, care a strâns într-o curte zeci de câini pe care îi lasă liberi şi neîngrijiţi. Totul, în numele dragostei faţă de animale.

Pericol pentru botoşăneni şi focar de mizerie la marginea oraşului ignorate de autorităţi!

Vecinii unei femei care a moştenit o casă pe strada Tulbureni- cartierul limitrof al municipiului au ajuns la disperare din cauza multitudinii de câini pe care Maria Elvira D. îi tot adună de prin 2014, momentul în care şi-a revendicat moştenirea. Problema este că, neîngrijiţi şi neglijaţi, câinii, în jur de 50 la număr, au devenit un pericol pentru vecini, determinându-i pe aceştia să apeleze până şi la instanţă pentru a o opri.

"Lider" al vecinilor nemulţumiţi a devenit Dan I., cel care a declanşat demersuri împotriva vecinei lor, făcând numeroase plângeri la Poliţia Locală, Primărie, Direcţia Sanitar-Veterinară şi Direcţia de Sănătate Publică. Un vid legislativ lasă la libera alegere a proprietarilor câţi câini pot avea în curtea proprie, ca atare nicio instituţie nu a putut lua vreo măsură împotriva femeii. Astfel că botoşăneanul a dat-o în judecată pe vecină, procesul fiind o premieră prin obiectul său. Într-un final, instanţa a obligat-o pe femeie să-şi închidă câinii într-un padoc.

"Obligă pârâta să respecte relaţiile de bună vecinătate în exercitarea dreptului de proprietate, respectiv amenajarea unui padoc pentru câinii cazaţi pe proprietatea sa, construit din materiale rezistente, care să împiedice în orice condiţii ieşirea câinilor închişi în acest ţarc şi să evite punerea în pericol a vieţii sau sănătăţii membrilor familiei reclamantului (...) şi închiderea tuturor câinilor cazaţi pe terenul proprietatea reclamantei în acest padoc, cu excepţia rezonabilă a celor care asigură paza", se arată în decizia instanţei.

Sentinţa a rămas definitivă în luna martie, dar femeia nu a dus-o la îndeplinire, astfel că botoşăneanul a apelat luna trecută la serviciile unui executor judecătoresc, obţinând totodată o decizie privind executarea silită a hotărârii instanţei. Numai că nici executorul judecătoresc nu a putut să o determine pe femeie să-şi închidă câinii într-un padoc.

"Eu nu am putut decât să-i fac o somaţie. Doamna este obligată prin instanţă să facă nişte padocuri, dar din păcate, tot ce a făcut a fost să ia câţiva dintre câini şi să-i ducă de acolo, restul tot liberi sunt şi reprezintă în continuare un pericol pentru întreaga zonă! Mai mult de o somaţie instanţa nu-mi permite să fac şi se va trimite din nou dosarul la instanţă, să o oblige la achitarea de penalităţi, probabil. Instanţa nu-mi permite să fac mai mult de atât. Acolo este plin de infecţie, mizerie, condiţiile sunt groaznice", explică executorul judecătoresc Sânziana Secrieru.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

File glorioase din istoria românilor, la Biblioteca Județeană

astăzi, 07:45
14

Anul 2018 se situează sub auspiciile celebrării centenarului existenţei poporului român într-un stat independent şi suveran şi este necesar să acordăm o atenţie deosebită momentel...

Simpozionul "Treptele Marii Uniri: 24 Ianuarie 1859 – Unirea Moldovei cu Ţara Românescă", la Dorohoi!

astăzi, 07:30
145

Sâmbătă, 20 ianuarie 2018, începând cu ora 9.00, în municipiul Dorohoi se vor desfăşura manifestările dedicate împlinirii a 159 de ani de la Unirea Principatelor Rom...

Un tată disperat își caută copilul. A mers să îl ia de la școală dar nu l-a mai găsit!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
5936

Părinții copilului în vârstă de 7 ani și jumătate au divorțat în anul 2013. Potrivit avocatului tatălui, instanța a stabilit custodie comună, cu un program de vizită, și d...