Pericol pentru botoşăneni şi focar de mizerie la marginea oraşului ignorate de autorităţi!

Incredibil ce se poate întâmpla la o aruncătură de băţ de oraş, în cartierul Tulbureni: oamenii sunt disperaţi de vecinătatea cu o femeie, suceveancă de origine, care a strâns într-o curte zeci de câini pe care îi lasă liberi şi neîngrijiţi. Totul, în numele dragostei faţă de animale.

Pericol pentru botoşăneni şi focar de mizerie la marginea oraşului ignorate de autorităţi!

Vecinii unei femei care a moştenit o casă pe strada Tulbureni- cartierul limitrof al municipiului au ajuns la disperare din cauza multitudinii de câini pe care Maria Elvira D. îi tot adună de prin 2014, momentul în care şi-a revendicat moştenirea. Problema este că, neîngrijiţi şi neglijaţi, câinii, în jur de 50 la număr, au devenit un pericol pentru vecini, determinându-i pe aceştia să apeleze până şi la instanţă pentru a o opri.

"Lider" al vecinilor nemulţumiţi a devenit Dan I., cel care a declanşat demersuri împotriva vecinei lor, făcând numeroase plângeri la Poliţia Locală, Primărie, Direcţia Sanitar-Veterinară şi Direcţia de Sănătate Publică. Un vid legislativ lasă la libera alegere a proprietarilor câţi câini pot avea în curtea proprie, ca atare nicio instituţie nu a putut lua vreo măsură împotriva femeii. Astfel că botoşăneanul a dat-o în judecată pe vecină, procesul fiind o premieră prin obiectul său. Într-un final, instanţa a obligat-o pe femeie să-şi închidă câinii într-un padoc.

"Obligă pârâta să respecte relaţiile de bună vecinătate în exercitarea dreptului de proprietate, respectiv amenajarea unui padoc pentru câinii cazaţi pe proprietatea sa, construit din materiale rezistente, care să împiedice în orice condiţii ieşirea câinilor închişi în acest ţarc şi să evite punerea în pericol a vieţii sau sănătăţii membrilor familiei reclamantului (...) şi închiderea tuturor câinilor cazaţi pe terenul proprietatea reclamantei în acest padoc, cu excepţia rezonabilă a celor care asigură paza", se arată în decizia instanţei.

Sentinţa a rămas definitivă în luna martie, dar femeia nu a dus-o la îndeplinire, astfel că botoşăneanul a apelat luna trecută la serviciile unui executor judecătoresc, obţinând totodată o decizie privind executarea silită a hotărârii instanţei. Numai că nici executorul judecătoresc nu a putut să o determine pe femeie să-şi închidă câinii într-un padoc.

"Eu nu am putut decât să-i fac o somaţie. Doamna este obligată prin instanţă să facă nişte padocuri, dar din păcate, tot ce a făcut a fost să ia câţiva dintre câini şi să-i ducă de acolo, restul tot liberi sunt şi reprezintă în continuare un pericol pentru întreaga zonă! Mai mult de o somaţie instanţa nu-mi permite să fac şi se va trimite din nou dosarul la instanţă, să o oblige la achitarea de penalităţi, probabil. Instanţa nu-mi permite să fac mai mult de atât. Acolo este plin de infecţie, mizerie, condiţiile sunt groaznice", explică executorul judecătoresc Sânziana Secrieru.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
70

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
1151

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
426

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...