Percheziții pentru o înșelăciune comisă în Flămânzi, prin metoda „șmen”

Percheziții pentru o înșelăciune comisă în Flămânzi, prin metoda „șmen”

Luni, poliţiştii botoșăneni cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului de Investigații Criminale Roman și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Neamț, au identificat autorul infracțiunii de înșelăciune, faptă comisă la data de 12 octombrie a.c., prin metoda „șmen”, pe raza orașului Flămânzi, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Sursa citată arată că, în urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că în cursul zilei de 12 octombrie a.c., o femeie de 36 ani din satul Chițoveni, din orașul Flămânzi, s-a deplasat în centrul civic al orașului Flămânzi pentru a efectua o tranzacție de schimb valutar, moment în care a fost abordată de o persoană de sex feminin, care s-a oferit să-i schimbe o sumă de 700 de euro, în lei, sub pretextul că deține lei și dorește să-i convertească în euro.

„Aceasta a acceptat, iar la scurt timp după efectuarea tranzacției a constatat faptul că a fost dusă în eroare, fiindu-i înmânată o sumă mai mică cu 1050 lei, față de cât a fost înțelegerea inițială”, precizează reprezentanții IPJ Botoșani.

Astfel, duminică, 20 octombrie a.c., au fost puse în executare mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului Roman, județul Neamț, la locuința unei femei de 41 de ani bănuită de comiterea faptei, fiind identificate și ridicate mai multe mijloace materiale de probă care prezintă interes în cauză.

În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, urmând ca la finalizarea acestora să se dispună soluție procedurală.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A sfidat legea: Botoșăneancă arestată pentru 30 de zile!

astăzi, 10:29
39

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare au sesizat instanța de judecată cu privire la nerespectarea obligațiilor impuse prin control jud...

Preotul care slujește de peste un sfert de secol în Biserica-simbol a Botoșanilor: ”Din Cenușăreasa orașului a ajuns o frumoasă mireasă a lui Hristos!” (Foto, Video)

astăzi, 10:08
169

Pr. Dumitru-Florentin Mateciuc, născut pe 9 octombrie 1964, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Bucureşti. De 26 de ani slujește în biserica-simbol a orașului Botoșani, care astăzi...

Deficitul de judecători la Botoșani s-a mai redus, dar suntem încă în topul național!

astăzi, 09:42
49

Dacă în luna februarie județul Botoșani se afla pe primul loc în România, cu cel mai mare deficit de judecători, situația s-a mai îmbunătățit: am coborât pe locul...