Pensia medie în Botoșani, cea mai mică din România!

Pensia medie în Botoșani, cea mai mică din România!

Cea mai scăzută pensie medie se încasează în judeţul Botoşani, de 860 lei, iar cea mai mare în sectorul I al Capitalei – 1.581 lei.  

Pensiile medii din 26 de judeţe sunt puţin peste 1.000 de lei (va­loarea punctului de pensie), dar în cazul altor 15 judeţe, între care Botoşani, Suceava, Giurgiu, Vaslui, Vrancea, Olt, Ialomiţa, Buzău, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare, Sălaj, Teleorman, Tulcea, Călăraşi şi Arad -, sumele reprezentând pensia medie pe judeţ sunt sub valoarea punctului de pensie, fiind situate între 860 şi 977 de lei.

Datele respective rezultă din ultima statistică dată publicităţii de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), citată de mai multe publicaţii online şi tipărite de la nivel central şi unde se arată că pensia medie plătită în decembrie 2017 a fost între 860 şi 1.581 de lei, în funcţie de judeţ.

Astfel, suma cea mai mică reprezentând pensia medie a fost înregistrată în judeţul Botoşani – 860 lei, iar cea mai mare sumă calculată de Casa Naţională de Pensii Publice ca fiind pensie medie este în sectorul 1 al Capitalei – 1.581 lei.

Cei mai mulţi pensionari trăiesc în judeţul Cluj, 169.733 de persoane – cu excepţia Capitalei, unde sunt 485.160 de pensionari. Cei mai puţini pensionari îi are judeţul Tulcea, 45.507. În Botoşani trăiesc 78.341 de pensionari.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbatul atacat de porcul din gospodărie nu a supraviețuit: Bătrânul a murit în spital la Iași!

astăzi, 17:37
508

După ce a fost trântit la pământ de animalul din curte și călcat cu copitele peste cap, bărbatul le-a spus rudelor că nu este nevoie să meargă la medic. După trei zile, &icir...

APM Botoșani, precizări cu privire la autorizația de mediu!

astăzi, 17:22
92

Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani informează toți titularii/deținătorii de autorizații de mediu/autorizații integrate de mediu, indiferent de anul emiterii, despre faptul că, î...

Un matematician celebru desființează munca de doi ani a președintelui. "Am cam râs de chestia asta, pentru că înseamnă puțină neseriozitate"

astăzi, 16:02
214

Radu Gologan, profesor la Universitatea Politehnica din București, coordonatorul olimpicilor la Matematică și președinte al Societății de Științe Matematice din România susține că rapo...