Patru botoșăneni depistați în stare de ebrietate la volan, în decursul aceleiași zile. Unul dintre aceștia a refuzat testarea cu etilotestul

Patru botoșăneni depistați în stare de ebrietate la volan, în decursul aceleiași zile. Unul dintre aceștia a refuzat testarea cu etilotestul

Duminică, 5 ianuarie a.c., poliţiştii botoşăneni au depistat un bărbat de 39 de ani, din municipiul Botoşani, în timp ce conducea un autoturism pe Aleea Scipione Bădescu din aceeaşi localitate.

Deşi bărbatul se afla într-o vizibilă stare de ebrietate, acesta a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la recoltarea probelor biologice.

Apoi, în aceeași zi, poliţiştii oraşului Săveni aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Simion Bărnuţiu, din aceeaşi localitate, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 60 de ani.

Deoarece acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea alcoolscopică, valoarea rezultată fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La scurt timp, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 7 Darabani au fost sesizaţi cu privire la faptul că un tânăr de 22 de ani conduce un autoturism şi că este posibil să se afle sub influenţa alcoolului.

Echipajul de poliţie a depistat persoana în cauză pe raza comunei Păltiniş, cu ocazia testării alcoolscopice rezultând valoare de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La aceeaşi dată, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale nr. 9 Vlăsineşti au oprit pentru control, pe raza comunei Ungureni, un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, din aceeaşi localitate.

Cu ocazia testării alcoolscopice, a rezultat o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind ulterior condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosare penale şi efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului, în toate cele trei cazuri din urmă.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
779

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
247

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
209

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...