Patroni reclamați la Inspectoratul de Muncă Botoşani de angajați

Nicio lună fără reclamații din partea angajaților botoșăneni la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Potrivit datelor furnizate de inspectorii de muncă, în luna iulie au fost înregistrate la instituție 39 de petiții. 

Patroni reclamați la Inspectoratul de Muncă Botoşani de angajați

Au fost sesizate în special neacordarea de drepturi salariale, nerespectarea timpului de muncă, neplata orelor suplimentare, muncă  fără forme  legale, nerespectarea  prevederilor  HG  500  – privind Registrul  General  de  Evidenţă  al  Salariaţilor.  

Domeniile  de  activitate de unde au provenit cele mai multe sesizări au fost prestări servicii,  confecţii,  construcţii,  comerţ, producţie.

Pe lângă sesizările primite, în  cursul  lunii  iulie în   domeniul  Relaţii de  Muncă  au  fost  efectuate  controale   la   un număr de 94  angajatori. Au    fost  sanctionaţi  18  angajatori, au  fost  aplicate 19  sancţiuni contravenţionale  din care 17 avertismente  şi  două  amenzi, în valoare totală de  20.000 lei. 

Au   fost   depistate   37  persoane   desfăşurând   muncă   nedeclarată  (fără contracte de muncă  şi  netransmitere  în termen legal conform HG 500/2011, art. 4, alin.1, litera a), fiind aplicate  sancţiuni  contravenţionale  în  valoare totală de 20.000 lei,  în acest sens. 

Au mai fost aplicate sancţiuni pentru nepăstrarea evidenţei timpului de muncă și pentru nerespectarea prevederilor legale privind Registrul General de Evidenţă al Salariaţilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Portofel uitat pe tarabă în Piața Centrală, recuperat de un comerciant!

astăzi, 13:55
308

În cursul zilei de luni, 21 mai 2018, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială a Poliției Locale Botoșani, cu ocazia desfășurării atribuțiilor de serviciu &ic...

Pacienții unui medic de familie cercetat de DNA, nevoiți să apeleze la cabinetele medicale din alte comune!

astăzi, 12:29
520

Medicul unei comune din județul Botoșani, care este cercetat într-un dosar al Direcției Naționale Anticorupție privind frauda cu rețete fictive, nu mai are dreptul să practice medicina. A...

Internauții iau atitudine după ce Brenciu, la volan fiind, a făcut un live pe Facebook: "Asta e problema la noi... nu învățăm din greșelile altora" - VIDEO

astăzi, 11:14
732

Accidentul violent din Ungaria, în care au murit nouă români, se pare că nu i-a învățat minte pe oameni să nu mai facă live-uri pe Facebook la volan! Chiar vedetele ignor...