Patroni reclamați la Inspectoratul de Muncă Botoşani de angajați

Nicio lună fără reclamații din partea angajaților botoșăneni la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Potrivit datelor furnizate de inspectorii de muncă, în luna iulie au fost înregistrate la instituție 39 de petiții. 

Patroni reclamați la Inspectoratul de Muncă Botoşani de angajați

Au fost sesizate în special neacordarea de drepturi salariale, nerespectarea timpului de muncă, neplata orelor suplimentare, muncă  fără forme  legale, nerespectarea  prevederilor  HG  500  – privind Registrul  General  de  Evidenţă  al  Salariaţilor.  

Domeniile  de  activitate de unde au provenit cele mai multe sesizări au fost prestări servicii,  confecţii,  construcţii,  comerţ, producţie.

Pe lângă sesizările primite, în  cursul  lunii  iulie în   domeniul  Relaţii de  Muncă  au  fost  efectuate  controale   la   un număr de 94  angajatori. Au    fost  sanctionaţi  18  angajatori, au  fost  aplicate 19  sancţiuni contravenţionale  din care 17 avertismente  şi  două  amenzi, în valoare totală de  20.000 lei. 

Au   fost   depistate   37  persoane   desfăşurând   muncă   nedeclarată  (fără contracte de muncă  şi  netransmitere  în termen legal conform HG 500/2011, art. 4, alin.1, litera a), fiind aplicate  sancţiuni  contravenţionale  în  valoare totală de 20.000 lei,  în acest sens. 

Au mai fost aplicate sancţiuni pentru nepăstrarea evidenţei timpului de muncă și pentru nerespectarea prevederilor legale privind Registrul General de Evidenţă al Salariaţilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean dat în urmărire pentru sex cu minori și contrabandă, prins după ce a furat de la o fermă!

Duminică, 20 August 2017
3683

Astfel, la 18.08.2017, în urma continuării cercetărilor în cauza privind furtul mai multor bunuri din anexa fermei aparținând unui bărbat de 61 de ani, din comuna Frătăuții Ve...

Adolescent bătut cu bestialitate pe un drum din județul Botoșani!

Duminică, 20 August 2017
4546

Incidentul a avut loc, vineri seara, pe un drum din satul Prăjeni. Victima s-a întâlnit cu doi consăteni de 17 și 19 ani și, pe fondul unui conflict spontan, s-au luat la ceartă, apoi...

Avertizare meteo! Răcire accentuată a vremii și instabilitate atmosferică!

Duminică, 20 August 2017
1659

În intervalul 20 august, ora 18.00-22 august, ora 08.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse și descărcări electrice.Astfel de manifest...