Patroni reclamați la Inspectoratul de Muncă Botoşani de angajați

Nicio lună fără reclamații din partea angajaților botoșăneni la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Potrivit datelor furnizate de inspectorii de muncă, în luna iulie au fost înregistrate la instituție 39 de petiții. 

Patroni reclamați la Inspectoratul de Muncă Botoşani de angajați

Au fost sesizate în special neacordarea de drepturi salariale, nerespectarea timpului de muncă, neplata orelor suplimentare, muncă  fără forme  legale, nerespectarea  prevederilor  HG  500  – privind Registrul  General  de  Evidenţă  al  Salariaţilor.  

Domeniile  de  activitate de unde au provenit cele mai multe sesizări au fost prestări servicii,  confecţii,  construcţii,  comerţ, producţie.

Pe lângă sesizările primite, în  cursul  lunii  iulie în   domeniul  Relaţii de  Muncă  au  fost  efectuate  controale   la   un număr de 94  angajatori. Au    fost  sanctionaţi  18  angajatori, au  fost  aplicate 19  sancţiuni contravenţionale  din care 17 avertismente  şi  două  amenzi, în valoare totală de  20.000 lei. 

Au   fost   depistate   37  persoane   desfăşurând   muncă   nedeclarată  (fără contracte de muncă  şi  netransmitere  în termen legal conform HG 500/2011, art. 4, alin.1, litera a), fiind aplicate  sancţiuni  contravenţionale  în  valoare totală de 20.000 lei,  în acest sens. 

Au mai fost aplicate sancţiuni pentru nepăstrarea evidenţei timpului de muncă și pentru nerespectarea prevederilor legale privind Registrul General de Evidenţă al Salariaţilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Scuza unui hoţ care acţiona lângă Piaţa Centrală: Depresia de care suferă e de vină!

astăzi, 13:48
52

O tânără de 17 ani, din comuna Dobârceni, a fost cât pe ce să rămână fără telefonul mobil pe care îl avea supra sa, dar l-a observat la timp pe cel care, în ...

Fără Dumnezeu: Prins de jandarmi cu cădelniţa sub geacă!

astăzi, 13:41
63

Primul a fost umflătura de sub geacă, pe care încerca să o ascundă vederii oamenilor legii, iar cel de-al doilea motiv a fost comportamentul ezitant al acestuia în momentul observ...

Fiscul botoşănean organizează întâlniri cu contribuabilii şi în 2018

astăzi, 13:32
23

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Botoșani organizează in data de 30 ianuarie 2018, ora 10.00, la sediul instituţiei din Botoşani, str. Piaţa Revoluţiei nr. 5, etaj 3, camera 313,...