Patroni botoșăneni amendați pentru muncă la negru!

În ciuda amenzilor mari, dar și a faptului că se pot alege cu dosare penale, unii patroni botoșăneni încalcă cu bună știință legea și folosesc forță de muncă la negru.

Patroni botoșăneni amendați pentru muncă la negru!

Un control efectuat de inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoșani la mai mulți agenți economici din județ a dus la identificare a nu  mai puțin de 40 de persoane care lucrau fără forme legale.

Pentru acest lucru au  fost aplicate  sancţiuni  contravenţionale  în  valoare totală de 30.000 lei.

Au mai fost aplicate sancţiuni pentru nepăstrarea evidenţei privind timpul de muncă și nerespectarea prevederilor legale privind Registrul General de Evidenţă al Salariaţilor.

Totodată, în luna ianuarie, la ITM au  fost  înregistrate  45  petiţii. Au fost sesizate în special neacordare drepturi salariale, nerespectarea timpului de muncă, neplata orelor suplimentare, muncă  fără  forme  legale, nerespectarea  prevederilor  HG 500  – privind Registrul  General  de  Evidenţă  al  Salariaţilor.

Domeniile  de  activitate de unde provin sesizările sunt prestări servicii, confecţii, construcţii, comerţ, producţie, etc. 

Valoarea  totală  a  amenzilor  aplicate de către ITM, în cadrul domeniilor Sănătatea şi Securitatea   Muncii   şi   Control  Relaţii  de  Muncă,  în   cursul  lunii   ianuarie   2017 este   de   39.500  lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acțiune comună a polițiștilor din județ pentru menținerea ordinii, au fost aplicate zeci de sancțiuni!

astăzi, 18:14
16

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au organizat astăzi, 23 aprilie 2024, o acțiune cu efective mărite  împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală arondate, a ...

952 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, în primele trei luni ale anului 2024

astăzi, 17:14
53

În primele trei luni ale anului 2024, au fost integrate pe piața muncii datorită măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă implementate de Agenția Județeană pentru Ocuparea For...

(P) LEGO TOWN LA BOTOȘANI SHOPPING CENTER!!!

astăzi, 16:12
254

Orășelul LEGO creativ pentru copii vă așteaptă la centrul comercial Botoșani Shopping Center! Cei mici și mari sunt invitați să experimenteze GRATUIT bucuria jocurilor LEGO, într-un cad...