Parlamentul austriac a votat: Românii rămân fără bani

Parlamentul austriac a votat: Românii rămân fără bani

Străinii şi familiile mari, inclusiv românii, vor fi principalele categorii vizate de reduceri ale beneficiilor sociale în Austria, în baza unei reforme care a fost votată joi în parlament de partidele de dreapta la putere în Austria, relatează dpa.

Deşi cuantumul minim standard al beneficiilor sociale este stabilit la 885 de euro pe lună, străinii vor primi cu 300 de euro mai puţin începând din iunie, cu excepţia situaţiei în care dau dovadă de aptitudini medii de germană sau avansate de engleză, informează agerpres.ro.

Părinţii vor primi 221 şi respectiv 133 de euro pentru primul şi al doilea copil, dar numai 44 de euro pentru fiecare copil în plus.

Noile reglementări îi afectează în special pe imigranţi, care au tendinţa de a avea mai mulţi copii decât austriecii, notează dpa.

"Numărul străinilor care primesc beneficii sociale minime trebuie limitat în favoarea austriecilor nevoiaşi", a declarat parlamentarul Dagmar Belakowitsch, membru al Partidului Libertăţii (FPOe) în cadrul legislativului.

"Aptitudinile de germană sunt o cerinţă cheie pentru integrarea pe piaţa muncii şi pentru funcţionarea societăţii noastre", a declarat şeful grupului parlamentar al Partidului Popular austriac, August Woeginger.

Din media de 239.000 de persoane care au primit acest tip de beneficii în 2017, aproape jumătate erau străini şi aproape o treime refugiaţi, potrivit celor mai recente statistici oficiale.

Opoziţia liberală şi partidele de stânga au criticat amendamentele reformei beneficiilor sociale, afirmând că adâncesc diviziunile sociale şi alimentează sărăcia.

"Este credinţa noastră fermă că nu trebuie să stigmatizăm anumite grupuri sau persoane", a declarat şefa Partidului Social-Democrat, Pamela Rendi-Wagner.

sursa

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
29

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
210

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
156

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...