Pandemie uitată la intrarea în microbuz (video)

Pandemie uitată la intrarea în microbuz (video)

În ciuda avertismentelor transmise de autorități cu privire la evoluția epidemiei de coronaviroză, a măsurilor dispuse și a verificărilor intensificate de instituțiile de control, pandemia pare să fie uitată când vine vorba despre transportul în comun. Miercuri, un microbuz destinat rutei Botoșani-Cătămărăști Vale s-a umplut până la refuz, iar călătorii s-au arătat revoltați de condiții și de conduita șoferului.

Unul dintre cetățenii aflați în autovehicul a filmat momentele în care oamenii își manifestau nemulțumirile, în timp ce mai mulți călători stăteau în picioare, aproape lipiți unii de alții. Asta, deși contextul epidemiologic impune păstrarea unei distanțe, purtarea măștii.

Despre scandalul iscat a fost informat și Dumitru Bălan, deținătorul societății „Microbuzul”, care a explicat că este vorba despre un caz izolat.

„A fost o situație izolată, conjuncturală. Oamenii au forțat primul microbuz ajuns. Au urcat toți în acela, ca să nu îl aștepte pe următorul, când puteau prea bine să mai stea cinci minute și ajungea cu siguranță următorul. Astăzi fiind Sfânta Parascheva, lumea liberă sau ieșită de la serviciu mai devreme, s-a creat deci afluxul acesta, dar situația este una izolată. Așa s-a întâmplat și când a fost hramul la Tulbureni, așa că de acum vom îndesi cursele, ca să nu se mai repete. De regulă, cursa de la ora 16 nu este aglomerată, numai la sărbători se întâmplă așa”, a precizat administratorul „Microbuzul”.

Întrebat dacă ar fi putut preveni șoferul situația, omul de afaceri a declinat o asemenea posibilitate.

„Ei, ce putea să facă șoferul? El le-a spus că va ajunge în cel mai scurt timp altul... Știți cum e: oamenii care sunt în microbuz spun să nu se mai ia și pe cei de jos, iar cei de jos forțează să intre. Unii înjură, dau cu piciorul în microbuz, apoi când se văd urcați, tot ei sunt nemulțumiți, asta e treaba”, a mai spus Bălan.

Marți, echipele de control au verificat peste 50 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, precum și 70 de mijloace de transport în comun, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.500 de lei, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean.

 

 

Spune-ne opinia ta