Oameni care sfințesc locurile: Tabăra de vară "Copiii - inimi curate", la Dragalina

Întâlnirea, devenită tradiţie la Dragalina, a sfidat vremea capricioasă, aducând bucurie celor cincizeci de copii, care s-au bucurat de atelierele şi rugăciunile la care au luat parte. 

Oameni care sfințesc locurile: Tabăra de vară "Copiii - inimi curate", la Dragalina

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, în perioada 23-29 iulie 2018, în Parohia Dragalina din comuna Hlipiceni, judeţul Botoşani, s-a desfăşurat a treia ediţie a taberei de vară "Copiii - inimi curate".

Întâlnirea, devenită tradiţie la Dragalina, a sfidat vremea capricioasă, aducând bucurie celor cincizeci de copii, care s-au bucurat de atelierele şi rugăciunile la care au luat parte. Deschiderea oficială a taberei prin cuvântul de bun venit a fost urmată de participarea la slujba Paraclisului Maicii Domnului. La iniţiativa organizatorilor şi prin sprijinul Sectorului de misiune, statistică şi prognoză pastorală din cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor, copiii au primit tricouri personalizate, care să le aducă aminte de momentele frumoase din tabără.

În fiecare zi, tinerii au participat la Sfânta Liturghie, dând şi răspunsurile la strană. Alături de părintele paroh Florin Purice, au slujit şi prieteni dragi ai parohiei noastre: părintele Plugariu Ilie de la Parohia Podul Jijiei şi părintele Borcilă-Iftimescu Vasile de la parohia Doina. După servirea micului dejun, pregătit din dragostea doamnelor din Comitetul parohial, copiii au participat la prima sesiune de ateliere a zilei, coordonată de invitaţi de marcă: actori ai Teatrului pentru Copii şi Tineret „Vasilache” din Botoşani, domnul Marius Rusu şi doamna Anamaria Chelaru, interpreta de muzică populară Ştefania Puiu, Trupa „Aşchiuţă” din Iaşi şi Natalia Holban, cadru didactic din Iaşi.

Începând cu ora 14:00, copiii şi invitaţii au servit împreună bucate delicioase la masa de prânz. Sesiunea a doua de ateliere s-a desfăşurat pe două grupe de vârstă, cei mici luând parte la activităţile coordonate de prezbitera Cătălina Purice, iar cei mari, alături de părintele paroh, au vizionat şi discutat pe baza materialelor video de prevenţie a consumului de alcool sau droguri.

Noutatea ediţiei din acest an a fost marcată de alcătuirea unui imn al taberei din grija şi dragostea Dorei Adăscăliţei, membră a Comitetului parohial. Acompaniamentul muzical al acestor versuri ne-a fost oferit de Ştefania Puiu.

Duminică, 29 iulie, după Sfânta Liturghie, copiii au fost premiaţi pentru participarea la activităţile organizate în cadrul taberei, organizându-se şi o tombolă. Bucuroşi de zilele petrecute împreună, ne-am despărţit mulţumind Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările oferite în această ediţie a întâlnirii „Copiii - inimi curate”. (Pr. Florin Purice, Ziarul Lumina)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
298

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
341

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
469

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...