O sută de copii și tineri din șase județe au venit la Agafton, într-o tabără pentru protecția mediului și autoapărare

O sută de copii și tineri din șase județe au venit la Agafton, într-o tabără pentru protecția mediului și autoapărare

Direcția pentru Sport și Tineret Botoșani și-a deschis porțile, sâmbătă, pentru 100 de tineri din șase județe ale țării, veniți pentru o tabără dedicată protecției mediului și autoapărării. 

Este vorba despre tabăra naţională „ECO-KNOW-LIFE”, care are ca punct de plecare nevoia de participare a tinerilor iubitori ai naturii şi mediului înconjurător la acţiuni specializate de educaţie non-formală. Principalele teme sunt legate de protejarea mediului şi deprinderea tehnicilor de orientare în timp şi spaţiu, de mijloacele naturale şi de tehnicile de autoapărare, în condiţii civilizate şi de siguranţă. Timp de șase zile, centrul de agrement „Codrii de Aramă” constituie cadrul desfășurării tuturor activităților progaramate.

Tabăra este finanțată de Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană a acestuia, în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului și Clubul Sportiv „DAO” Botoșani. Aceasta se desfaşoară pe două module: protejarea mediului înconjurător şi iniţierea în tehnici de autoapărare specifice artelor marţiale, fiecare modul având un progam bine definit pe zile.

Pe lângă cele doua module, care cuprind activităţi de ecologizare, prepararea compostului şi iniţiere în tehnici de autoapărare, vor fi și momente recreativ-distractive: drumeţii, carnaval, concursul tradițional „Miss Tabăra”, foc de tabără.

Marți, între orele 17:00-19:00, Clubul DAO va susține primul curs de inițiere în artele marțiale, preluând parcursul taberei. Printre antrenori va fi și Eugen Țurcanu, directorul DSPSA Botoșani și membru al organizației sportive.

Pentru câteva antrenamente, punem accent pe informare și prezentare. Facem 4-5 ședinte cu copiii, care au între 10 și 14 ani. Marți, vom fi pe terenul de fotbal, lângă pădure”, a precizat Eugen Țurcanu, organizator și antrenor în cadrul taberei.

Evenimentul, ajuns la cea de a XI-a ediție, este gratuit pentru participanți.













 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
244

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
281

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
94

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...