O nouă dramă în Norvegia. Un român a pierdut definitiv lupta cu Barnevernet. Copilul i-a fost luat și dat unui bărbat!

O nouă dramă în Norvegia. Un român a pierdut definitiv lupta cu Barnevernet. Copilul i-a fost luat și dat unui bărbat!

   Foto: evz.ro

Miercuri, 12 iulie, un tribunal norvegian a decis respingerea apelului declarat de românul Stelică Dina împotriva deciziei de a i se lua băiatul, în vârstă de 10 ani, și de a fi dat spre adopție    

Spre deosebire de celebrul caz al familiei Bodnariu, în dosarul lui Dina toate demersurile, petițiile online sau includerea în proteste nu au avut niciun efect.

Stelică Dina se stabilise în Norvegia împreună cu fosta sa soție, Dorina. Copilul luat de Serviciul Social norvegian (Barnevernet) se numește Andrei Kadîr Dina. El este deja dat în grija unui bărbat, scrie Evenimentul Zilei.

Argumentele asistenților sociali ai Barnevernet pentru îndepărtarea minorului din familie erau legate de desele certuri care izbucneau în casă.

Acuzat de acte de violență domestică, Stelică Dina se apără spunând că el a fost victima unor violențe.

Potrivit site-ului Judecătoriei Costești – Argeș, soții Dina au divorțat în 27 decembrie 2016, cererea de divorț fiind depusă de Dorina încă din 22 iunie 2015.

În primă instanță, pe 6 ianuarie 2017, procesul de decădere din drepturile parentale inițiat de Barnevernet și desfășurat în Norvegia a fost descris de mai mulți martori ca fiind condus special pentru a-i fi defavorabil românului: i s-a permis doar o audiere de 15 minute în limba maternă, a avut voie să aducă doar un martor, deși acuzarea a prezentat 6 și nu s-a permis plasarea copilului unor rude de-ale tatălui natural, argumentul fiind acela că Andrei și-a uitat deja țara și limba de baștină.

Sentința de acum este definitivă, singura șansă a românului rămânând forurile europene. Trebuie menționat că ele nu au dat până acum dreptate părinților români care au depus cereri la CEDO, încheie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...