Nu sunt bani pentru salariile angajaţilor de la Protecţia Copilului, pe final de an!

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Botoşani nu are bani pentru a achita salariile angajaţilor pe ultima lună din an.

Nu sunt bani pentru salariile angajaţilor de la Protecţia Copilului, pe final de an!

Situaţia financiară delicată a fost adusă în atenţia autorităţilor dar şi a parlamentarilor de Camelia Socianu, liderul Sindicatului Impact.

La rectificarea de buget Consiliul Judeţean Botoşani a primit 5,1 milioane de lei, 1,542 milioane lei urmând a fi direcţionaţi către sistemul de asistenţă socială şi protecţia copilului, însă fondurile sunt insuficiente.

DGASPC se confruntă cu o problemă economică de asigurare a salariilor până la finalul anului, sub nicio formă nu dăm vina pe Consiliul Judeţean pentru că au distribuit mai mulţi bani către DGASPC, problema este din bugetul de stat pentru că la rectificare nu au fost acordaţi toţi banii care trebuiau acordaţi pentru componenta de copil şi componenta de adult. Fiind un mecanism mai complicat de finanţare a acestui sistem majoritatea banilor, undeva la 80% din bugetul instituţiei se bazează pe banii care vin de la bugetul de stat. 60% au fost daţi la începutul anului, pentru luna decembrie nu avem salarii. Vom face demersurile necesare şi sperăm să nu ajungem să ieşim cu oamenii în stradă înainte de sărbători să îi ţinem în faţa Consiliului Judeţean. Probabil vom veni şi la Prefectură”, a spus Camelia Socianu, profitând de faptul că de faţă era şi prefectul Dan Şlincu, fostul director al DGASPC.

Şlincu a precizat că de la Bucureşti, de la Ministerul Muncii, s-au primit semnale că la următoarea rectificare bugetară vor fi alocate toate fondurile necesare pentru plata salariilor.

 

 

 

Spune-ne opinia ta