Normalitate: Municipalitatea contribuie financiar la îngrijirea bătrânilor internaţi în Căminul de la Truşeşti

Municipalitatea botoşăneană va contribui lunar cu câte 60.000 de lei la cheltuielile de funcţionare a Căminului de Bătrâni de la Truşeşti, acolo unde şi vârstnici botoşăneni beneficiază de îngrijiri şi asistenţă.

Normalitate: Municipalitatea contribuie financiar la îngrijirea bătrânilor internaţi în Căminul de la Truşeşti

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Consilierii municipali au aprobat miercuri proiectul de hotărâre prin care din bugetul Primăriei Botoşani se alocă lunar câte 60.000 de lei drept suport financiar pentru Primăria Truşeşti în funcţionarea căminului.

Nu fără discuţii, pentru că Eugen Ţurcanu, consilier local PNL, a solicitat Serviciului Public Local de Asistenţă Socială să pună la dispoziţia aleşilor, măcar trimestrial, o notă de informare referitoare la numărul de botoşăneni care beneficiază de îngrijiri la Truşeşti.

"Pe viitor, aş vrea ca cei de la SPLAS, dacă nu ne cer acordul, măcar să ne informeze că s-au mai mai introdus cinci, zece sau 20 de persoane. Avem o problemă cu aceste spaţii, şi vrem să ştim şi noi care sunt implicaţiile financiare", a spus Eugen Ţurcanu.

Potrivit raportului de specialitate, Primăria Municipiului Botoşani are prevăzută în Strategia de dezvoltare a serviciilor sociale intenţia de a înfiinţa un cămin de bătrâni, obiectiv care nu s-a putut realiza până în prezent fie din considerente economice, fie din cauza lispei liniilor de finanţare cu acest specific lansate până acum. În aceste condiţii, persoanele vârstnice care au avut nevoie de asistenţă dar nu au îndeplinit criteriile pentru a intra în atenţia Serviciului Public Local de Asistenţă Socială au fost nevoite să apeleze fie la serviciile oferite în Centrele de Îngrijire şi Asistenţă ale DGASPC Botoşani fie la serviciile Căminului pentru persoane Vârstnice Truşeşti, singura structură de acest gen din judeţ.

În momentul de faţă sunt asistate la Căminul pentru Persoane Vârstnice Truşeşti 13 beneficiari cu domiciliul în municipiul Botoşani, persoane pentru care conducerea instituţiei solicită suportarea diferenţelor dintre costul mediu lunar de întreţinere şi suma încasată de la beneficiar plus finanţarea de la bugetul de stat. Astfel că aleşii locali au aprobat alocarea din.bugetul local a sumei de 60.000 lei pentru efectuarea plăţilor lunare reprezentând contravaloarea cotei părţi a cheltuielilor cu bunuri şi servicii pentru beneficiarii existenţi în cămin, care au domiciliul în Municipiul Botoşani. Perioada de derulare a parteneriatului a fost stabilită deocamdată timp de şapte luni, până în decembrie 2017.

 

Spune-ne opinia ta