Muncitorii care săpau la o fundație din zona Carisma au dat peste mai multe oseminte umane

Muncitorii care săpau la o fundație din zona Carisma au dat peste mai multe oseminte umane

Angajaţii unei societăţi de construcţii, care efectuau săpături pentru fundaţia unei clădiri ce ar urma să fie ridicată lângă fostul complex comercial Carisma, au avut ieri seară parte de o descoperire şocantă.

La câţiva metri adâncime, aceştia au dat peste mai multe oseminte ce păreau a fi de om. Speriaţi, mai ales după ultimele evenimente din ţară, oamenii au sistat lucrările şi au sunat la 112.

La faţa locului a ajuns un echipaj de Poliţie, iar după primele indicii părea că, într-adevăr, oasele erau de om, însă păreau a fi foarte vechi.

Oamenii legii au declanşat o anchetă, iar oasele au fost trimise la Institutul de Medicină Legală (I.M.L.) Iaşi pentru a se stabili cu exactitate originea acestora, perioada când a avut loc decesul şi modul în care s-a produs.

Conform procedurii s-a întocmit dosar penal „in rem” de ucidere din culpă, iar osemintele respective au fost ridicate şi trimise către IML Iaşi în vederea expertizării”, a precizat inspectorul Maria Carp, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Potrivit vecinilor din zonă, se pare că, în urmă cu mai multe decenii, în acea parte a oraşului ar fi fost un cimitir evreiesc, aceasta putând fi una din explicaţiile pentru care au fost descoperite şi acele oase.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un mormânt ce-și așteaptă eroul!

astăzi, 15:22
4

În anii 2007-2008, la Botoșani, în revista „Forum Cultural”, sub semnăturile istoricilor Petre Otu și Octavian Liviu Şovan apărea un articol ştiinţific, defalcat î...

La un pas de tragedie din cauza scăpărilor de gaz de la o butelie. O femeie a ajuns la spital cu arsuri! (Video)

astăzi, 14:57
230

S-a întâmplat astăzi din localitatea Carasa, în jurul prânzului. Proprietara a reușit să iasă din locuință, fiind găsită de vecini în fața casei. Tot ei au sunat...

Vasilache și Mărioara, într-un spectacol-premieră la Teatrul ”Vasilache” din Botoșani! (Foto)

astăzi, 14:37
27

Textul şi regia spectacolului ”Vasilache și Mărioara” sunt semnate de Ion Sapdaru; scenografie şi univers sonor Gelu Rîşca.Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: ...