Mergi la Iași, de ziua Sfintei Parascheva? Iată ce reguli trebuie să respecți!

Pelerinii nu vor avea voie să intre în oraș cu produse din carne de porc, comercianții nu vor avea voie să vândă astfel de produse, iar mașinile vor fi dezinfectate la intrare.

Mergi la Iași, de ziua Sfintei Parascheva? Iată ce reguli trebuie să respecți!

În Iași va avea loc în perioada următoare cel mai mare pelerinaj ortodox din România - la moaștele Sfintei Parascheva. De teama răspândirii virsului peste porcine vor fi luate măsuri fără precedent, arata ziaruldeiasi.ro. Pelerinii nu vor avea voie să intre în oraș cu produse din carne de porc, comercianții nu vor avea voie să vândă astfel de produse, iar mașinile vor fi dezinfectate la intrare.

Oamenii care vin să se închine la moaște vor primi o gustare, dar preparatele vor fi atent verificate.

"Şi noi suntem atenţi când oferim alimente, aceste alimente sunt verificate, vin numai din surse foarte sigure, nu permitem să li se ofere pelerinilor hrană decât din surse autorizate şi sigure", a spus încă de săptămâna trecută Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Pe de altă parte, în trei puncte de intrare în judeţul Iaşi reprezentanţii DSV vor pune covoare îmbibate cu dezinfectant, iar în faţa acestora vor fi montate limitatoare de viteză.

Comunicatul oficial remis de DSV Iași:

"Avand in vedere contextul epidemiologic actual privind evolutia pestei porcine africane, respectiv confirmarea focarelor de boala atat la granitele Romaniei cat si  pe teritoriul national, se mentin restrictiile sanitare veterinare privind comercializarea porcinelor in targurile de animale la nivelul judetului Iasi.

De asemenea se mentin restrictiile privind introducerea pe teritoriul Uniunii Europene (inclusiv in tara noastra) a produselor alimentare de origine animala provenite din tari terte. Rep Moldova si Ucraina.

Astfel, au fost intensificate si masurile de control al bagajelor calatorilor la punctul de trecere a frontierei Ungheni (pe calea ferata), Sculeni in sensul interzicerii introducerii in tara a produselor alimentare de origine animala.

In perioada urmatoare vor continua controalele comune DSVSA Iasi – IPJ Iasi, Filtrele de control sunt necesare si trebuie sa urmareasca verificarea autovehiculelor cu privire la miscarile de  animale, produse de origine animal, furaje.

Oportunitatea amenajarii filtrelor de dezinfectie rutiera la intrarile in jud.Iasi.

Comerciantii de produse traditionale nu vor primi aviz de functionare daca provin din zone cu risc.

Rugam pelerinii care vin din zone cu risc, ca pachetele cu hrana sa nu contina produse din carne de porc".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Umilința eternă! Botoșani - Chindia 0-3!

astăzi, 20:14
290

Botoșani și Chindia s-au întâlnit un etapa a 10-a a primei ligi, duminică, de la ora 17:30. Botoșani a avut lovitura de deschidere a meciului. Greșelile de arbitraj continua sa o deza...

Drum de 1,8 milioane de lei pentru o comună din județ

astăzi, 19:38
725

Primăria comunei Corni a lansat procedura de achiziție publică pentru proiectarea și execuția lucrărilor de refacere și modernizare ale unui drum sătesc, pe un segment de 1,65 km, proiect în ...

Viața bate filmul: în vârstă de 65 de ani, s-a pus la băut cu iubitul fostei amante, apoi a fost lovit cu toporul în cap

astăzi, 19:14
967

Un bărbat de 65 de ani din județ se zbate între viaţă şi moarte, după ce a fost bătut de iubitul fostei sale concubine.Incidentul a avut loc în satul Lupăria, din comuna Prăje...