Mame de milioane! Topul celor mai mari indemnizații de creștere a copilului, la Botoșani

Câteva mămici din județul Botoșani încasează lunar sume în contul indemnizației de creștere a copilului care depășesc cu mult salariile existente în județ. 

Mame de milioane! Topul celor mai mari indemnizații de creștere a copilului, la Botoșani

Noile reglementări privind cuantumul indemnizației de creștere a copilului face posibil ca această indemnizație să se ridice și la câteva mii de euro lunar.

Potrivit datelor Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) cea mai mare indemnizație de creștere a copilului de la nivelul județului Botoșani este de 8.178 de lei, aproape 2.000 de euro.

Pe locul doi în top se situează o mămică care încasează 7.652 de lei, urmată de trei mame mame care iau o indemnizație de 6.000 de lei.

La polul opus, cea mai mică indemnizație de creștere a copilului plătită la Botoșani este de 1.223 de lei. 

"Sunt profesiile liberale unde se câștigă mai bine și posibil ca mamele respective să provină din acest domeniu. În plus, în ultima perioadă s-au majorat salariile în diverse ramuri și sunt unele salarii destul de mari în județ", a declarat Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botoșani.

Indemnizația de creștere a copilului reprezintă 85% din veniturile realizate în ultimele 12 luni anterior nașterii copilului.

Această indemnizație se acordă pentru o perioadă de doi ani, sau pentru trei ani, în cazul copiilor cu handicap. Dacă mamele se întorc mai repede la serviciu această indemnizație nu se mai plătește dar primesc un stimulent de inserție ce depășește 600 de lei.

În județul Botoșani sunt aproximativ 2.000 de persoane care încasează indemnizație de creștere a copilului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

O primă licitație pentru modernizarea Stadionului Municipal

astăzi, 15:54
4

Una dintre investițiile avute în plan de municipalitate, despre care s-a vorbit și pe vremea vechii administrații, este modernizarea Stadionului Municipal și aducerea arenei sportive la stan...

Îngrijorarea primarului Cătălin Flutur: "Nu avem niciun fel de predicție față de bugetul pe anul viitor"

astăzi, 14:56
114

Primarul Cătălin Flutur susține că nu există niciun fel de "predicție" și totul se datorează "bramburelii" de la nivel central în condițiile în care se tot vor...

Lovitură dură pentru clienții societății de termoficare! Subvenția acordată de municipalitate, redusă considerabil!

astăzi, 14:33
384

Agenția Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a decis ca din aprilie 2018 ajutorul financiar pentru încălzire acordat sub forma subvenției să îl primească doar...