Mame de milioane! Topul celor mai mari indemnizații de creștere a copilului, la Botoșani

Câteva mămici din județul Botoșani încasează lunar sume în contul indemnizației de creștere a copilului care depășesc cu mult salariile existente în județ. 

Mame de milioane! Topul celor mai mari indemnizații de creștere a copilului, la Botoșani

Noile reglementări privind cuantumul indemnizației de creștere a copilului face posibil ca această indemnizație să se ridice și la câteva mii de euro lunar.

Potrivit datelor Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) cea mai mare indemnizație de creștere a copilului de la nivelul județului Botoșani este de 8.178 de lei, aproape 2.000 de euro.

Pe locul doi în top se situează o mămică care încasează 7.652 de lei, urmată de trei mame mame care iau o indemnizație de 6.000 de lei.

La polul opus, cea mai mică indemnizație de creștere a copilului plătită la Botoșani este de 1.223 de lei. 

"Sunt profesiile liberale unde se câștigă mai bine și posibil ca mamele respective să provină din acest domeniu. În plus, în ultima perioadă s-au majorat salariile în diverse ramuri și sunt unele salarii destul de mari în județ", a declarat Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botoșani.

Indemnizația de creștere a copilului reprezintă 85% din veniturile realizate în ultimele 12 luni anterior nașterii copilului.

Această indemnizație se acordă pentru o perioadă de doi ani, sau pentru trei ani, în cazul copiilor cu handicap. Dacă mamele se întorc mai repede la serviciu această indemnizație nu se mai plătește dar primesc un stimulent de inserție ce depășește 600 de lei.

În județul Botoșani sunt aproximativ 2.000 de persoane care încasează indemnizație de creștere a copilului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1439

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
725

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
494

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...