Mame de milioane! Topul celor mai mari indemnizații de creștere a copilului, la Botoșani

Câteva mămici din județul Botoșani încasează lunar sume în contul indemnizației de creștere a copilului care depășesc cu mult salariile existente în județ. 

Mame de milioane! Topul celor mai mari indemnizații de creștere a copilului, la Botoșani

Noile reglementări privind cuantumul indemnizației de creștere a copilului face posibil ca această indemnizație să se ridice și la câteva mii de euro lunar.

Potrivit datelor Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) cea mai mare indemnizație de creștere a copilului de la nivelul județului Botoșani este de 8.178 de lei, aproape 2.000 de euro.

Pe locul doi în top se situează o mămică care încasează 7.652 de lei, urmată de trei mame mame care iau o indemnizație de 6.000 de lei.

La polul opus, cea mai mică indemnizație de creștere a copilului plătită la Botoșani este de 1.223 de lei. 

"Sunt profesiile liberale unde se câștigă mai bine și posibil ca mamele respective să provină din acest domeniu. În plus, în ultima perioadă s-au majorat salariile în diverse ramuri și sunt unele salarii destul de mari în județ", a declarat Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botoșani.

Indemnizația de creștere a copilului reprezintă 85% din veniturile realizate în ultimele 12 luni anterior nașterii copilului.

Această indemnizație se acordă pentru o perioadă de doi ani, sau pentru trei ani, în cazul copiilor cu handicap. Dacă mamele se întorc mai repede la serviciu această indemnizație nu se mai plătește dar primesc un stimulent de inserție ce depășește 600 de lei.

În județul Botoșani sunt aproximativ 2.000 de persoane care încasează indemnizație de creștere a copilului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Drumurile județene, prioritare la alocarea banilor. "Nu ne permitem luxul de a..."

astăzi, 13:37
200

Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean, susține că toate economiile vor fi direcționate către executarea de lucrări pe drumurile județene. Direcțiile din subordinea Co...

Încă un bloc ANL va fi ridicat pe terenurile armatei. Vezi pentru cine!

astăzi, 13:13
992

Pe terenurile armatei de la ieșirea din municipiul Botoșani către Iași, unde deja au început să se construiască blocuri ANL, va mai fi ridicat un astfel de imobil cu finanțare de la Agen...

Aglomerația din maxi-taxi și comportamentul unor șoferi, reclamate autorităților!

astăzi, 12:28
441

Prin vocea lui Radu Căjvăneanu, reprezent al Asociației pentru Protecția Consumatorului Botoșani, au fost aduse în atenția reprezentanților municipalității o serie de reclamații v...