Majorarea salariilor nu linişteşte sindicaliştii din penitenciare. Noi discuţii cu ministrul justiţiei

Anunţata majorare a salariilor cu 10% nu face linişte în rândul angajaţilor din Penitenciare, care cer în continuare măsuri pentru eficientizarea activităţii şi acoperirea deficitului de personal.

Majorarea salariilor nu linişteşte sindicaliştii din penitenciare. Noi discuţii cu ministrul justiţiei

Sindicaliştii din Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu reprezentanţi şi în Penitenciarul Botoşani, anunţă că luni vor avea o întâlnire cu ministrul justiţiei, Tudorel Toader, referitoare la identificarea şi punerea în practică a unor soluţii pentru problemele din penitenciare.

Prioritatea rămâne reforma sistemului de resurse umane.

"Am stabilit de comun acord ca la începutul lunii septembrie să finalizăm proiectul privind Statutul poliţistului de penitenciare, o modificare amplă a legislaţiei aplicabile carierei agenţilor şi ofiţerilor de penitenciare, la care ministrul Tudorel Toader a promis că va participa direct. În plus, am stabilit ca la finalul lunii să fie prezentat în Guvern un memorandum privind suplimentarea cu cel puţin 1.000 de posturi a statelor de funcţii ale penitenciarelor şi continuarea procedurilor de concurs pentru eliminarea deficitului de personal", explică Sorin Dumitraşcu, liderul FSANP.

O altă solicitare a funcţionarilor cu regim special din Penitenciare este asigurarea finanţării penitenciarelor. În cadrul mai larg al bunei funcţionări a sistemului penitenciar se propune ministrului Justiţiei măsuri care să crească capacitatea de absorbţie a fondurilor pentru modernizarea penitenciarelor, dar şi asigurarea resurselor financiare pentru buna funcţionare a sistemului penitenciar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Lovitură de teatru în Republica Moldova: Judecătoria Chișinău nu a validat alegerile din 3 iunie pentru Primăria Chișinău!

Marţi, 19 Iunie 2018
413

Judecătoria Chișinău nu a validat alegerile locale care au avut loc în capitala Republicii Moldova. Astfel Andrei Năstase nu poate deveni primar general al municipiului Chișinău p&aci...

Fiul lui Tudorel Toader s-a izbit cu mașina de un podeț!

Marţi, 19 Iunie 2018
686

Fiul cel mic al ministrului Justiției, Teodor Andrei Toader, a provocat un accident de circulație marți dimineață în jurul orei 4:00. El se afla în mașină cu o tânără d...

Este criză pe piaţa muncii? Nu mai aveţi pe cine să angajaţi? Unde aţi fost când Ecaterina Andronescu şi guvernul PDL/PSD desfiinţau şcolile profesionale?

Marţi, 19 Iunie 2018
465

Este criză pe piaţa muncii? Nu mai aveţi pe cine să angajaţi? Unde aţi fost când Ecaterina Andronescu şi guvernul PDL/PSD desfiinţau şcolile profesionale? Unde eraţi când trebuia...