M-A UMILIT, MI-A LUAT PERMISUL SI M-A FACUT BOTOSANEAN RAPANOS!

M-A UMILIT, MI-A LUAT PERMISUL SI M-A FACUT BOTOSANEAN RAPANOS!

ANDREI ISTRATE: Nu ma las si vreau sa fie pedepsit pentru ca m-a jignit!
www.monitorulsv.ro

Un botosanean de numai 23 de ani si-a pus toata politia din Suceava in cap, dupa ce a reclamat ca un agent de circulatie din judetul vecin si-a batut joc de el!

Tanarul din Botosani acuza ca a fost jignit, dupa care i s-a retinut permisul de conducere, fara a beneficia de o dovada de circulatie cu care sa poata ajunge acasa.

Andrei Istrate a anuntat ca va depune plangere la Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava si ca va solicita inclusiv daune morale de la Liviu Anton, politistul din cadrul Biroului pentru Siguranta Circulatiei in Mediul Urban din Suceava.

Botosaneanul spune ca a fost acuzat initial ca a calcat linia continua intr-o depasire, abatere de care Istrate spune ca nu s-ar face vinovat, intrucat a fost nevoit sa ocoleasca o masina trasa pe dreapta.

Pentru ca nu a gasit obiectivul cautat, Istrate a revenit pe artera principala, unde a dat peste doi agenti care, pare-se, il vazusera cu cateva clipe mai devereme.

Cel care a venit la mine mi-a spus: tu ce crezi ba, botosaneanule rapanos, daca te ascunzi scapi de noi? Ai calcat linia continua, povesteste tanarul. A predat agentului permisul de conducere, certificatul de inmatriculare, asigurarea si buletinul, pentru a putea fi identificat.

Cand a aflat ca sunt sofer si din asta traiesc mi-a sugerat ca, daca nu dau bani de un vin, raman fara permis de conducere. Cand i-am spus ca sunt nevinovat si nu accept jignirile lui, s-a enervat si mi-a zis ca imi arata el. Sunt sigur ca mi-a facut doua procese verbale, unul la inceput cu amenda, dupa care s-a razgandit si a facut altul, in care a trecut si suspendarea permisului, spune Andrei Istrate.

Pentru ca, in aceste conditii, soferul a refuzat sa semneze procesul verbal, agentul i-ar fi inapoiat actele, cu exceptia permisului, dupa care s-a urcat in masina si a plecat.

Chiar daca nu cred sa fi calcat linia continua, aici nu am ce sa reprosez, faceam contestatie si castigam. Nu ma las si vreau sa fie pedepsit pentru ca m-a jignit si mi-a luat permisul fara sa-mi dea dovada. Asta se poate verifica si dovedi usor. Vreau sa cer daune morale, nu se poate sa nu-mi fie respectate drepturile minime, spune tanarul.

Punctul de vedere al Inspectoratul de Politie Judetean Suceava a fost prezentat de inspectorului Gabriel Pantiru, purtatorul de cuvant al institutiei.

S-au facut verificari preliminare, concluzia fiind ca procesul verbal de constatare si dovada au fost intocmite conform legii, ambele fiind semnate de martori asistenti. Acestea nu au ajuns la domnul Andrei Istrate pentru ca acesta a refuzat sa le semneze si sa le primeasca, a precizat Gabriel Pantaru, purtatorul de cuvant al IPJ Suceava, citat de Monitorul de Suceava.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
150

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
277

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
128

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...