Luare de poziţie a MMB: "Părintele Savin a fost prezent în parohia lui, la Dochia, şi l-a pomenit pe Înaltpreafinţitul la Sfânta Liturghie"

Acuzaţii de denaturare a adevărului şi răzgândiri apar după informaţia prezentată de Ştiri.Botoşani.Ro în privinţa caterisirii preotului Ioan Ungureanu de la Schit Orăşeni, ocazie cu care oficialii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au exemplificat şi cu cazul unor alţi preoţi, din judeţul Neamţ.

Luare de poziţie a MMB: "Părintele Savin a fost prezent în parohia lui, la Dochia, şi l-a pomenit pe Înaltpreafinţitul la Sfânta Liturghie"

După dreptul la replică transmis de preotul Vasile Savin de la Dochia, Neamţ, reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei revin cu precizări şi susţin că preotul Savin a fost prezent la slujba din urmă cu două duminici săvârşită în biserica în care slujeşte şi în care l-a pomenit pe chiriarhul locului, şi anume ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

"Părintele Savin a fost prezent duminica trecută pe 16 iulie în parohia lui, la Dochia, şi l-a pomenit pe Înaltpreafinţitul la Sfânta Liturghie. A fost ascultat de câteva zeci bune de enoriaşi din parohie care nu-l mai văzuseră de câteva luni bune, el a fost prezent întâi sâmbătă şi a vorbit cu preotul paroh din Dochia, Andrei Todiraşcu, şi i-a spus că se întoarce în biserică să slujească. Apoi a venit duminică, s-a îmbrăcat în veşminte, a slujit. La Ectenia Întreită l-a pomenit pe ÎPS, poate mai cu jumătate de gură, dar a făcut obiceiurile. În baza acestui adevăr noi v-am comunicat despre preotul Savin, iar faptul că el, iată, după doar câteva zile, din nou îşi reconsideră atitudinea...", explică preotul Marian Timofte, vicarul administrativ al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Potrivit oficialului bisericesc, informaţiile oferite în contextul caterisirii preotului Ioan Ungureanu au fost perfect adevărate, însă decizia în privinţa revenirii în sânul comunităţii de credincioşi din Dochia, judeţul Neamţ, aparţine preotului Vasile Savin.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
274

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
46

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
401

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...