Locuitorii „rebeli” ai Parcului Tineretului ar fi fost gazați de jandarmi

Locuitorii „rebeli” ai Parcului Tineretului ar fi fost gazați de jandarmi

Scene ieșite din comun s-ar fi petrecut în cartierul Parcul Tineretului din municipiul Botoșani. Locuitorii susțin că, miercuri, în timpul unei intervenții a unor echipaje de ordine publică pentru verificarea respectării ordonanțelor militare, jandarmii i-ar fi gazat pe cei care deveneau agresivi.

Surse polițienești admit că au luat cunoștință despre o astfel de acțiune, soldată inclusiv, potrivit acestora, cu solicitarea unei ambulanțe.

De cealaltă parte, locuitorii din zonă susțin același lucru: că echipajele ar fi recurs la gazarea cu spray lacrimogen, în momentul în care locuitorii, în majoritate de etnie romă, ar fi început să scandeze și să se agite. Gestul oamenilor legii de a scoate spray-uri lacrimogene ar fi revoltat la culme locuitorii adunați, cei din urmă reproșându-le jandarmilor că sunt oameni bolnavi și că spitalele nu mai sunt sigure.

De cealaltă parte, reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi au precizat că vor veni cu un punct de vedere oficial referitor la cele semnalate.

Parcul Tineretului este cunoscut drept una dintre zonele cu cele mai mari rate de infracționalitate din municipiul Botoșani, alături de Centrul Vechi. De la implementarea restricțiilor de circulație, echipaje de ordine publică intervin aproape zilnic în cartier.

Update:

Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) a transmis un punct de vedere oficial cu privire la cele semnalate. Procedura de utilizare a spray-ului lacrimogen, susțin reprezentanții IJJ, s-a aplicat în cazul unui singur locatar, care adoptase un comportament violent atât verbal, cât și fizic, vizavi de echipajul de ordine publică aflat în zonă în timpul unei acțiuni de verificare a respectării normelor impuse de ordonanțele militare.

Acesta a fost identificat în persoana unui bărbat de 54 de ani și va fi sancționat contravențional.

„În data de 08.04.2020, la ora 16.05, în urma unei acțiuni de verificare a respectării restricțiilor de circulație impuse de ordonanțele militare în cartierul Parcul Tineretului din municipiul Botoșani, a fost folosit spray-ul iritant-lacrimogen din dotare împotriva unui bărbat care avea un comportament agresiv atât fizic, cât și verbal, și care a aruncat cu un pet plin cu lichid incolor în direcția unui jandarm, în pofida somațiilor executate de acesta de a înceta acțiunea ostilă. După folosirea spray-ului iritant-lacrimogen, persoana agresivă a intrat în scara blocului și ulterior în locuință. În urma verificărilor efectuate în baza de date cu evidența persoanelor a fost identificat un bărbat în vârstă de 54 de ani care urmează să fie sancționat contravențional pentru faptele săvârșite. Acțiunea de verificare a modului în care locatarii din zona respectivă respectă restricțiile de circulație a avut loc în contextul în care se constată des încălcări ale ordonanțelor militare privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 de către aceștia”, este punctul de vedere oficial al IJJ Botoșani.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festivalului Filmului European ajunge la Botoșani (Cinema „Unirea”) în perioada 10-12 mai cu filme despre libertate!

astăzi, 20:00

Ediția a 28-a Festivalului Filmului European va debuta la București chiar de Ziua Europei, pe 9 mai și se va încheia la Chișinău, pe 8 iunie,Festivalul Filmului European este organizat ...

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
25

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
70

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...