La Botosani, Protectia Infractorului functioneaza mai bine decat Protectia Copilului!

La Botosani, Protectia Infractorului functioneaza mai bine decat Protectia Copilului!

Un copil de 10 ani, amenintat cu moartea, nu reprezinta o prioritate pentru angajatii statului! Politia a inceput o cercetare asupra agresorului, insa, desi a fost retinut initial, cu mandat de arestare pentru o perioada de 30 de zile, barbatul este acum cercetat in stare de libertate. 

In urma sesizarii pe care Stiri Botosani a facut-o catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani, cu privire la cazul unui minor in varsta de 10 ani, din Vorniceni, care a fost amenintat cu moartea, punandu-i-se un cutit la gat, Felicia Mihai, sef al Complexului servicii comunitare destinate protectiei copilului, a luat legatura cu primaria din Vorniceni, in vederea efectuarii unei anchete sociale la domiciliul minorului.

Primaria din Vorniceni nu are, insa, asistent social care sa intervina in cazul copilului amenintat cu moartea!

Reamintim ca pe 18 ianuarie, aproape de ora 23.00, un barbat a navalit in casa unei femei din Vorniceni, despre care stia ca locuieste singura cu doi copii minori, unul de 5, celalalt de 10 ani, sotul acesteia lucrand in Bucuresti. Pentru ca femeia a spus ca nu are bani sau bautura sa ii dea, dupa cum ceruse, barbatul, care avea un cutit in mana, a amenintat ca il omoara pe unul dintre micuti, daca nu primeste banii. Mama minorilor, motivand ca merge in alta camera pentru a aduce bani, a reusit sa isi anunte sotul, care la randul sau a alertat politia. A doua zi dupa incident, Politia Botosani anunta ca barbatul a fost retinut si arestat pentru 30 de zile.

"Fata de A. Neculai se efectuează cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de tentativa de talharie si lipsire de libertate in mod ilegal, acesta fiind totodata prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Saveni, cu propunerea de arestare preventiva, instanta admitand cererea. Pe numele lui A. Neculai a fost emis mandat de arestare preventiva pentru 30 zile", se arata in comunicatul IPJ Botosani de pe 20 ianuarie.

La o saptamana de la incident, oamenii legii din Vorniceni spun ca agresorul este cercetat in stare de libertate, femeia fiind ingrozita de acest fapt.

"Domnii de la politie au spus ca nu a fost necesar sa sesizeze Protectia Copilului, noi ne-am autosesizat din presa si urmeaza sa discutam cu parintii sa le prezentam alternativa consilierii psihologice a copilului de zece ani si daca doresc acest lucru. Cel mic dormea si nu a asistat la aceasta scena de violenta, doar cel mare s-a trezit. Primaria din Vorniceni nu are asistent social, este doar un angajat cu atributii pe asistenta sociala, dar nu a fost gasit. Le vom solicita ancheta sociala si plan de servicii si sa discutam si cu parintii la domiciliul lor. Normal ar fi ca in astfel de cazuri, indiferent ca politia afla prima, sa sesizeze autoritatea locala si cei de acolo sa faca o ancheta sociala de urgenta si sa ne sesizeze pe noi daca se impune", a declarat Felicia Mihai, sef Complex servicii comunitare destinate protectiei copilului din cadrul DGASPC.

Problema este cu atat mai grava, cu cat nici macar autoritatile din localitate nu comunica prea bine, din moment ce, potrivit primarului comunei Vorniceni, nu a primit nicio informare de la Postul de Politie conform careia minorul de zece ani ar fi fost amenintat cu moartea.

"Noi nu avem asistent comunitar, nu este prins in organigrama acest post. In legatura cu aceasta situatie, a minorului de zece ani, nu mi-a spus nimeni, nici nu am fost anuntati, nu stim despre ce e vorba. Doar de la scoala sa aflu daca sunt probleme cu copilul. Despre acel incident am discutat cu politia dar despre copil nu mi-a zis nimeni ca ar fi fost prezent si el la acea scena. Maine ma voi informa si vom vedea ce putem face", a spus Ovidiu Corleciuc, primarul comunei Vorniceni.

Chiar daca mama minorului a crezut ca, odata ce barbatul care i-a intrat in casa cu forta si i-a amenintat copilul cu moartea a fost prins si nu-i va mai face rau, se pare ca lucrurile nu stau chiar asa, intrucat, conform celor declarate de seful postului de politie din Vorniceni, acel barbat este judecat in stare de libertate. Mai mult, el se afla zilnic chiar langa casei femeii, pentru ca lucreaza la un vecin de-al ei.

"A intervenit un asistent social de la Botosani si a discutat cu mama copilului, si nu e de acord cu evaluarea psihologica a copilulului. Femeia chiar azi a venit sa discute cu mine ca e nemultumita ca i-au dat drumului celui care a intrat peste ea in casa, intrucat e judecat in libertate. Lucrul nefericit e ca acel barbat lucreaza la un vecin al femeii si toata ziua se uita in curtea ei", a declarat Florin Anusca, seful Postului de Politie Vorniceni.

Vezi si Viata bate filmul - Copil amenintat cu moartea in fata mamei sale
 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
33

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
102

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
194

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...