Într-o comună din Botoșani, trei copii părăsiți de mamă sunt crescuți de tatăl bolnav

Într-o comună din Botoșani, trei copii părăsiți de mamă sunt crescuți de tatăl bolnav

Cea mai mare durere pentru un copil este să fie părăsit de unul dintre părinți. Dar când acest lucru o face mama, durerea este și mai mare și lasă în inima lor o rană deschisă pentru tot restul vieții. Este și cazul a trei copilași din satul Brehuiești, comuna Vlădeni, care la o vârstă fragedă au fost părăsiți de mamă.

Mitoșeriu Florin-Gheorghe își crește singur cei trei copilași cu vârstele de 12, 11 și 8 ani și asta după ce mama lor, cea care ar fi trebuit să le fie îngerul păzitor, i-a părăsit.

Tatăl lor a trebuit să preia atribuțiunile mamei și să le asigure un start în viață dar boala de care suferă îl forțează să muncească doar câteva zile pe săptămână. Trăind dintr-un ajutor social de doar 400 lei pe lună și din alocația copiilor, tatăl nu le poate asigura prea multe condiții.

În ajutorul lor a venit Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociației "Grup Civic" Botoșani, care încearcă să le ofere copiilor un minim necesar desfășurării traiului.

Iată și povestea de viață a familiei Mitoșeriu prezentată de Daniel Câșlariu

„Astăzi am ajuns în comuna Vlădeni, satul Brehuieşti, la tatăl Mitoşeriu Florin-Gheorghe. El îşi creşte singur cei trei copilaşi, după ce în urmă cu patru ani, în timp ce era plecat pentru un sezon la muncă în Germania, a primit un telefon să se întoarcă acasă urgent deoarece mama i-a părăsit pe copilași. El a muncit din răsputeri pe unde a apucat  încercând să le ofere copiilor cele necesare pentru a putea supraviețui.

Cum un necaz nu vine niciodată singur, Florin are probleme mari cu rinichiul stâng, care funcționează doar 14% şi trebuie să se opereze. Cu lacrimi în ochi mi-a mărturisit că așteaptă să treacă vara deoarece își câştigă existenţa muncind la o seră câteva zile pe săptămână în sat, iar dacă se operează nu mai poate munci și se teme că nu mai are ce să le ofere copiilor. Singurul lor venit este un ajutor social de 400 de lei şi alocaţia copiilor.

Cu mari eforturi a început să își refacă o cameră la casă pentru a le putea oferi copiilor un trai cât de cât decent, dar, din păcate, a intrat în impas neputând să achiziționeze toate cele necesare.

Rugămintea mea la dumneavoastră este aceea să distribuiți în speranța că va dori cineva să ne dea o mână de ajutor cu cele necesare. Dacă puteti să ne ajutaţi ne-ar fi de folos: trei geamuri termopan şi trei uși, o sobiţă cu plită, parchet, adezivi, o mașină de spălat semiautomată, un aragaz. Cea mai mare dorinţă a copiilor este de a avea câte o bicicletă, iar cel mic o maşină cu telecomandă. Copiii au vârstele: 12 ani (36 mărimea la papuci),11 ani (35 mărimea la papuci), 8 ani (32 mprimea la papuci)”.

IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.

Codul Swift BTRLRO22. Cu specificația Mitoșeriu.

https://www.paypal.me/Asociatiagrupcivic.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
91

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
100

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
131

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...