Îngrijorător! Un cămin de bătrâni din Botoșani s-ar putea închide, salariile angajaților în pericol!

Semnal de alarmă tras de un lider de sindicat în cadrul ședinței Comisiei pentru Dialog Social de vineri, la care au participat și parlamentarii de Botoșani.

Îngrijorător! Un cămin de bătrâni din Botoșani s-ar putea închide, salariile angajaților în pericol!

Președintele Sindicatului Impact, Camelia Socianu, a adus in discutie situatia Căminului pentru persoane varstnice de la Trusesti, aflat la ora actuala intr-o situatie financiara extrem de dificila.

Datoriile unitatii depaseau la inceputul lunii septembrie 100.000 de lei, iar acestea tot vor creste, dupa cum sustine Socianu, intrucat se apropie sezonul rece cand vor creste si cheltuielile. 

"In acest moment riscul este foarte mare ca acel camin de la Trusesti sa fie inchis, salariatii sa ramana fara serviciu. Sunt 42 de beneficiari care nu mai au unde se intoarce si pot fi aruncati in strada, incepe perioada de iarna cheltuielile vor fi mult mai mari. La inceputul lunii septembrie datoriile depaseau peste 100.000 de lei la bugetul statului si nu sunt sanse foarte mari sa fie achitate salariile in perioada urmatoare. Am venit cu unele propuneri, rugam parlamentarii sa sustina un amendament sa se mareasca constributia din bugetul de stat pana la 60% pentru fiecare beneficiar asistat sau am mai observat ca este agreata ideea de a fi preluat caminul de DGASPC. Nu este doar problema acelui camin de la Trusesti, sunt 17 camine in tara care se afla in aceeasi situatie", a mentionat Camelia Socianu.  

În cadrul Căminului de la Truşeşti îşi desfăşoară activitatea un număr de 23 de angajaţi. După terminarea Programului de interes naţional “Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoanele vârstnice”, când finanţarea era asigurată de la bugetul de stat, ulterior după închiderea programului susţinerea financiară de la bugetul de stat este de cel mult 10% din necesarul stabilit anual de Ministerul Muncii, la care se asigură 60% din pensiile beneficiarilor, dar cea mai mare parte a finanţării este asigurată de către Primăria Truşeşti. 

În ultimele luni au fost acumulate datorii la furnizorii de utilităţi şi la ANAF fapt ce îngreunează foarte tare funcţionarea în condiţii optime a căminului care este casă pentru zeci de vârstinici. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmi huiduiți la un meci după ce au cerut înlăturarea unor bannere cu mesajul "Moldova vrea autostradă"

astăzi, 15:26
84

Suporterii ieseni au afisat la meciul de fotbal Poli Iasi - Dinamo, de vineri seara, bannere cu mesajele "Moldova vrea autostrada" si "Moldova cere echitate si respectarea drepturilor&q...

LUNI: Județul Botoșani, sub atenționare de COD GALBEN!

astăzi, 14:16
1309

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip COD GALBEN, valabilă luni, 24 septembrie, între orele 10.00 - 23.00, zonele afectate fiind Oltenia, Moldov...

La mulți ani, SOFIA VICOVEANCA - "Nu mi-a fost greu să port costumul, pentru că în acest costum eu m-am născut!"

astăzi, 10:47
675

Sofia Vicoveanca s-a născut la data de 23 septembrie 1941 în comuna Toporăuți (Toporuica de astăzi), localitate aflată în apropiere de orașul Cernăuți (astăzi în Ucraina), p...