Îngrijorător! Un cămin de bătrâni din Botoșani s-ar putea închide, salariile angajaților în pericol!

Semnal de alarmă tras de un lider de sindicat în cadrul ședinței Comisiei pentru Dialog Social de vineri, la care au participat și parlamentarii de Botoșani.

Îngrijorător! Un cămin de bătrâni din Botoșani s-ar putea închide, salariile angajaților în pericol!

Președintele Sindicatului Impact, Camelia Socianu, a adus in discutie situatia Căminului pentru persoane varstnice de la Trusesti, aflat la ora actuala intr-o situatie financiara extrem de dificila.

Datoriile unitatii depaseau la inceputul lunii septembrie 100.000 de lei, iar acestea tot vor creste, dupa cum sustine Socianu, intrucat se apropie sezonul rece cand vor creste si cheltuielile. 

"In acest moment riscul este foarte mare ca acel camin de la Trusesti sa fie inchis, salariatii sa ramana fara serviciu. Sunt 42 de beneficiari care nu mai au unde se intoarce si pot fi aruncati in strada, incepe perioada de iarna cheltuielile vor fi mult mai mari. La inceputul lunii septembrie datoriile depaseau peste 100.000 de lei la bugetul statului si nu sunt sanse foarte mari sa fie achitate salariile in perioada urmatoare. Am venit cu unele propuneri, rugam parlamentarii sa sustina un amendament sa se mareasca constributia din bugetul de stat pana la 60% pentru fiecare beneficiar asistat sau am mai observat ca este agreata ideea de a fi preluat caminul de DGASPC. Nu este doar problema acelui camin de la Trusesti, sunt 17 camine in tara care se afla in aceeasi situatie", a mentionat Camelia Socianu.  

În cadrul Căminului de la Truşeşti îşi desfăşoară activitatea un număr de 23 de angajaţi. După terminarea Programului de interes naţional “Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoanele vârstnice”, când finanţarea era asigurată de la bugetul de stat, ulterior după închiderea programului susţinerea financiară de la bugetul de stat este de cel mult 10% din necesarul stabilit anual de Ministerul Muncii, la care se asigură 60% din pensiile beneficiarilor, dar cea mai mare parte a finanţării este asigurată de către Primăria Truşeşti. 

În ultimele luni au fost acumulate datorii la furnizorii de utilităţi şi la ANAF fapt ce îngreunează foarte tare funcţionarea în condiţii optime a căminului care este casă pentru zeci de vârstinici. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Echipajele de intervenție chemate în ajutor de locatarii unui bloc din Botoșani!

astăzi, 14:32
716

Echipajele de intervenție au fost solicitate să intervină, marți după-amiază, pe o stradă din municipiul Botoșani, după ce o persoană a anunțat prin apel la 112 că dintr-un apartament iese...

BOTOSANI: 380 locuri de muncă anunţate la Bursa locurilor de muncă pentru absolventi! VEZI in ce domenii!

astăzi, 14:28
165

Agentia Judeteană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botosani va organiza Bursa locurilor de muncă pentru absolvenții promoției 2017 din acest an, în data de 20 octombrie 2017, incepand cu or...

Când te doare capul și amorțește mâna stângă! VIDEO

astăzi, 09:20
676

Un tip merge la doctor:- Doctore, de la o vreme ma doare capul, imi trece un fior prin sira spinarii si-mi amorteste mana dreapta!- Bai baiete, e grav. Ai boala aia japoneza, tzeritzitzutzuka&hell...