Îngrijorător! Un cămin de bătrâni din Botoșani s-ar putea închide, salariile angajaților în pericol!

Semnal de alarmă tras de un lider de sindicat în cadrul ședinței Comisiei pentru Dialog Social de vineri, la care au participat și parlamentarii de Botoșani.

Îngrijorător! Un cămin de bătrâni din Botoșani s-ar putea închide, salariile angajaților în pericol!

Președintele Sindicatului Impact, Camelia Socianu, a adus in discutie situatia Căminului pentru persoane varstnice de la Trusesti, aflat la ora actuala intr-o situatie financiara extrem de dificila.

Datoriile unitatii depaseau la inceputul lunii septembrie 100.000 de lei, iar acestea tot vor creste, dupa cum sustine Socianu, intrucat se apropie sezonul rece cand vor creste si cheltuielile. 

"In acest moment riscul este foarte mare ca acel camin de la Trusesti sa fie inchis, salariatii sa ramana fara serviciu. Sunt 42 de beneficiari care nu mai au unde se intoarce si pot fi aruncati in strada, incepe perioada de iarna cheltuielile vor fi mult mai mari. La inceputul lunii septembrie datoriile depaseau peste 100.000 de lei la bugetul statului si nu sunt sanse foarte mari sa fie achitate salariile in perioada urmatoare. Am venit cu unele propuneri, rugam parlamentarii sa sustina un amendament sa se mareasca constributia din bugetul de stat pana la 60% pentru fiecare beneficiar asistat sau am mai observat ca este agreata ideea de a fi preluat caminul de DGASPC. Nu este doar problema acelui camin de la Trusesti, sunt 17 camine in tara care se afla in aceeasi situatie", a mentionat Camelia Socianu.  

În cadrul Căminului de la Truşeşti îşi desfăşoară activitatea un număr de 23 de angajaţi. După terminarea Programului de interes naţional “Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoanele vârstnice”, când finanţarea era asigurată de la bugetul de stat, ulterior după închiderea programului susţinerea financiară de la bugetul de stat este de cel mult 10% din necesarul stabilit anual de Ministerul Muncii, la care se asigură 60% din pensiile beneficiarilor, dar cea mai mare parte a finanţării este asigurată de către Primăria Truşeşti. 

În ultimele luni au fost acumulate datorii la furnizorii de utilităţi şi la ANAF fapt ce îngreunează foarte tare funcţionarea în condiţii optime a căminului care este casă pentru zeci de vârstinici. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Gabriel Oprea, în plin proces în care e judecat pentru omor din culpă: "Am decis să revin în politica mare"

astăzi, 12:45
13

După ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de detenţie şi a decis să nu demisioneze de la şefia PSD şi a Camerei Deputaţilor, fostul lider al UNPR, Gabriel Op...

Evaluarea Națională 2018: Rezultatele după soluționarea contestațiilor!

astăzi, 11:35
369

În județul Botoșani, la cele șase note de 10 s-au mai adăugat două. Doi elevi, Mara Elena Pîjin, de la Colegiul Național Mihai Eminescu, și Andra Hemcinschi, de la Școala nr. 7 Bot...

Atenție! Schimbări la plata pensiilor, începând din luna iulie!

astăzi, 11:16
527

Casa Națională de Pensii Publice își anunță beneficiarii care primesc drepturile prin intermediul CN Poșta Romana SA că, începând cu luna iulie 2018, calendarul de p...