Îngrijitori ai copiilor cu dizabilități CONCEDIAȚI. Ministrul Marius Budăi: Nu înțeleg cum s-a întâmplat asta!

Îngrijitori ai copiilor cu dizabilități CONCEDIAȚI. Ministrul Marius Budăi: Nu înțeleg cum s-a întâmplat asta!

 MARIUS BUDAI  Foto: ziaruldeiasi.ro

În mai multe localități din țară, îngrijitorii copiior cu dizabilități, care în cele mai multe cazuri sunt chiar părinții acestora, au primit notificări prin care au fost informați că nu mai sunt fonduri pentru întreținerea acestora. Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că nu înțelege cum s-a ajuns în această situație și le cere primarilor să citească Legea bugetului pentru că acolo au prinsă finanțarea.

”Am aflat și eu ieri despre acest eveniment neplăcut. Spre surprinderea tuturor, că am mai citit o dată Legea bugetului de stat și fondurile sunt asigurate. Ca ministru al Muncii eu vă spun că ne uităm în Legea bugetului de stat, acolo unde se spune foarte clar cum se face echilibrarea bugetului. Nu înțeleg care este rațiunea primarului care a făcut așa ceva.

Eu fac apel către toți primarii și le spun că consulte Legea bugetului și acolo vor vedea care este sursa de finanțare. Trebuie să cercetăm să vedem și să rezolvăm această problemă”, a declarat Marius Budăi, la Realitatea TV.

Între timp, copiii cu dizabilități nu mai beneficiază de sprijin financiar din partea statului, prin intermediul îngrijitorilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
574

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
79

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
104

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...