Îngrijitori ai copiilor cu dizabilități CONCEDIAȚI. Ministrul Marius Budăi: Nu înțeleg cum s-a întâmplat asta!

Îngrijitori ai copiilor cu dizabilități CONCEDIAȚI. Ministrul Marius Budăi: Nu înțeleg cum s-a întâmplat asta!

 MARIUS BUDAI  Foto: ziaruldeiasi.ro

În mai multe localități din țară, îngrijitorii copiior cu dizabilități, care în cele mai multe cazuri sunt chiar părinții acestora, au primit notificări prin care au fost informați că nu mai sunt fonduri pentru întreținerea acestora. Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că nu înțelege cum s-a ajuns în această situație și le cere primarilor să citească Legea bugetului pentru că acolo au prinsă finanțarea.

”Am aflat și eu ieri despre acest eveniment neplăcut. Spre surprinderea tuturor, că am mai citit o dată Legea bugetului de stat și fondurile sunt asigurate. Ca ministru al Muncii eu vă spun că ne uităm în Legea bugetului de stat, acolo unde se spune foarte clar cum se face echilibrarea bugetului. Nu înțeleg care este rațiunea primarului care a făcut așa ceva.

Eu fac apel către toți primarii și le spun că consulte Legea bugetului și acolo vor vedea care este sursa de finanțare. Trebuie să cercetăm să vedem și să rezolvăm această problemă”, a declarat Marius Budăi, la Realitatea TV.

Între timp, copiii cu dizabilități nu mai beneficiază de sprijin financiar din partea statului, prin intermediul îngrijitorilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Donația care traversează Europa: haine și jucării de la românii din Newcastle, pentru o comună din Botoșani

Marţi, 20 August 2019
344

Parohia ortodoxă „Sfântul Nicolae” din Newcastle (Marea Britanie) a organizat un demers umanitar pentru a ajuta locuitorii aflați în situații financ...

Revoluție culturală: un robot slujeşte într-un templu budist din Japonia!

Marţi, 20 August 2019
135

Un robot, numit Kannon, după zeitatea budistă a milosteniei, slujeşte în templul Kodaiji din Kyoto.Adesea, religiile par a se afla de partea baricadei care valorizează viaţa oamenilor ...

Octav Onicescu, de pe treptele de la Laurian până în cărțile de istorie ale civilizației: "Veţi crea, veţi avea; nu veţi crea, nu veţi avea; nu veţi fi!"

Marţi, 20 August 2019
186

Octav Onicescu este unul dintre cei mai străluciţi matematicieni din toate timpurile, cu o contribuţie importantă în mai toate ramurile matematicii, atât teoretice cât şi aplica...