Incredibil ce a reușit să facă o româncă în Italia, în ziua în care a nins la Roma. Atenție, imagini cu impact emoțional!

Incredibil ce a reușit să facă o româncă în Italia, în ziua în care a nins la Roma. Atenție, imagini cu impact emoțional!

La Roma plouă mult, e rece și umed în timpul iernii, dar să ningă așa cum a nins zilele trecute sunt ani buni de când nu s-a mai întâmplat. Pentru italieni, motiv de îngrijorare, pentru românii care locuiesc în cetatea celor șapte coline, motiv de bucurie, de dor și nostalgie astâmpărată cu ceva bulgări de nea, cu „oameni de zăpadă” care mai de care mai personalizați, cu chiote de bucurie și veselie. Și dacă cei mari cunoșteau zăpada de acolo, de pe ulița satului sau din parcul orașului în care s-au născut și au crescut, copiii lor, mulți născuți în Italia, la Roma, au văzut zăpadă poate pentru prima dată în viața lor! Astfel, străzile Romei s-au umplut de copii dornici de joacă în tandem cu fulgii care cădeau zglobii din înaltul cerului iar cei mari s-au lăsat și ei vrăjiți de peisajul mirific generat de clădirile și pomii încărcați de zăpada albă și lucitoare, scrie cu emoție rotalianul.com.

În scurt timp Facebook-ul era plin de imaginile frumoase ale celor mari și a celor mici, devenind un adevărat album care inspira veselie și bună dispoziție. Și tocmai alcătuirea unui album care să reunească imaginile publicate de românii din Roma în mijlocul zăpezii, a fost ideea Lucianei Ludușan, o româncă din Ardeal stabilită de mulți ani în Italia. Ideea Lucianei a fost precum un bulgăre de nea, a început cu puținele imagini trimise de prietenii apropiați ca apoi, încet, încet, să ia amploare și la inițiativă să adere tot mai mulți conaționali care doreau să participe cu tot felul de fotografii personale: cu mămici, cu tătici, fetițe și băieței de toate vârstele, cu pisici, căței și bineînțeles, nelipsiții „oameni de zăpadă.”„Ideea mi-a venit din dorința de a împărtăși cu ceilalți bucuria vizibilă de  pe chipurile tuturor. M-a impresionat faptul că se putea citi pe fețele lor bucuria de a retrăi momente din viața de acasă”, ne mărturisește Luciana Ludușan. „Doar urmărind extazul și fericirea din imaginile publicate pe Facebook de românii din Roma, poți realiza câte amintiri dragi a răscolit zăpada și cât dor de casă există în sufletele lor!”

Fapt este că Luciana, în albumul „Zăpadă, românii si fotografiile lor, la Roma!”, a reușit să strângă în jur de 600 de imagini într-un timp record de doar câteva ore. Românii au răspuns prompt la inițiativa ei, așa cum nu s-a mai întâmplat nicicând, uniți în numele zăpezii, al veseliei, al bucuriei copilărești și al nostalgiei de casă și de meleagurile natale. Pagina de Facebook a Lucianei Ludușan s-a umplut de imagini și mesaje invernale.

„Nu cred că am mai trăit, sau am mai văzut atâtea fotografii ale conaționalilor mei de la Roma, făcute într-o singură zi. Vreau să vă propun să facem un album al nostru, românii de la Roma, și fiecare să îmi trimită cea mai frumoasă fotografie făcută astăzi!
Va fi o frumoasă amintire, pentru noi toți! ❤
Zăpadă, românii si fotografiile lor, la Roma!
Este titlul albumului!”
Acesta a fost mesajul inițial al autoarei albumului care a strâns în el nu doar imagini ci și tot entuziasmul pe care îl pot avea românii atunci când primesc ceva de acasă. De această dată au primit bucuria unui fulg de nea!

Fără îndoială că în album mulți botoșăneni își vor regăsi părinții, copiii sau nepoții plecați de ani mulți în îndepărtata Italie!

Și album s-a făcut! Îl puteți vedea aici.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Și tu poți fi Moș Crăciun - Proiect educațional de voluntariat! FOTO

astăzi, 14:52
36

Prilejul de a fi mai buni ni se oferă în fiecare moment al anului însă, Crăciunul are ceva în plus faţă de restul momentelor. Este poate singura perioadă a anului când oa...

Iulian Rotariu a fost felicitat de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 14:28
128

În cursul dimineţii zilei de astăzi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani şi-a deschis larg uşile pentru a-l întâmpina şi felicita pe campionul Iulian Rotariu, subofiţ...

Dumitru Ivan: În lumina adevărului

astăzi, 14:08
35

Profesorul dr. Gică Manole nu oboseşte (şi bine face!) să pună în lumină, prin scrierile sale, nestrămutata hotărâre a poetului naţional Mihai Eminescu de a prezenta istoria real...