„Împreună mai pregătiți” – „Ziua Protecției Civile din România”, sărbătorită de ISU Botoșani

„Împreună mai pregătiți” – „Ziua Protecției Civile din România”, sărbătorită de ISU Botoșani

Anul acesta, pe 28 februarie, se împlinesc 87 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile, serviciu care s-a aflat permanent acolo unde semenii noştri au fost în suferinţă, ameninţaţi de numărul tot mai mare al dezastrelor naturale şi catastrofelor.

Cu acest prilej, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani,  organizează o serie de activități ce se vor desfășura sub sloganul ”Împreună mai pregătiți!”.

În acest context, declarăm perioada 26 februarie – 4 martie, „Săptămâna porților deschise” la toate subunitățile de intervenție. Astfel, între orele 10.00 – 14.00, cetățenii vor putea viziona tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului și vor primi sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situaţie de urgenţă.

Totodată, se vor desfășura activități de informare și educare preventivă și exerciții de evacuare în caz de cutremur în unitățile de învățământ și instituțiile publice din Botoșani, Dorohoi, Flămânzi, Darabani, Ștefănești, Buceea, Săveni, Copălău, Tudora, Vlădeni, Avrămeni și Trușești.

Pe lângă sfaturi, botoşănenii vor primi și materiale informative din cadrul campaniilor naţionale „Flăcările Omoară Copii”, “R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale!”, “Vreau să fiu voluntar!” şi „Nu tremur la cutremur”.

Premergător sărbătoririi „Zilei Protecției Civile din România”, s-au desfășurat activități de informare și educare preventivă în cadrul campaniei „Un cămin sigur pentru copilul tău”, dar și instructaje de pregătire în domeniul acordării primului ajutor medical a persoanelor cu dizabilități din cadrul Asociației „Ridică –te și umblă”.

Sub sloganul „Împreună mai pregătiți” s-au desfășurat convocarea de pregătire a șefilor Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, precum și pregătirea celor 47 de botoșăneni care s-au înscris în cadrul programului național „Salvator din pasiune”.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: Primari cu apucături de mafiot

astăzi, 08:42
99

Apropierea alegerilor de pe 9 iunie și intrarea în campania electorală scoate ce-i mai rău din anumiți primari și acoliți ai acestora. Membrii Alianței Dreapta Unită se confruntă cu sit...

Fals polițist descoperit de DIICOT, ce ”arsenal” au găsit polițiștii în mașina unui botoșănean!

astăzi, 08:21
195

În luna ianuarie 2024, martorul denunțător G.G., care are calitatea de inculpat într-un dosar al DIICOT Iași, în care este acuzat de trafic de persoane și proxenetism, și se afl...

Anchetă la Săveni, după incendiul de la fosta moară de cereale: Focul ar fi fost pus intenționat! (Video)

astăzi, 08:02
196

Potrivit repreznetanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, incendiul de la Săveni a fost stins după aproximativ opt ore.Cauza probabilă ar fi acțiunea intenționată, ...