Iar a vrut un moldovean să treacă granița spre Uniunea Europeană cu permisul de conducere fals

Iar a vrut un moldovean să treacă granița spre Uniunea Europeană cu permisul de conducere fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, care a fost depistat conducând un autoturism, deşi avea permisul de conducere fals.

Ieri, 17 februarie a.c, în jurul orei 15.05, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control un cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 47 de ani, care conducea un ansamblu de autovehicule format din microbuz şi remorcă, înmatriculate în R. Moldova.

“La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că permisul de conducere prezentat de către şofer nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind contrafăcut”, eu explicat polițiștii de  frontieră de la Botoșani.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că deţinea doar permis categoria B, care nu îi permitea să conducă ansamblul de vehicule. În urma unei discuţii cu un conaţional într-o parcare, contra sumei de 50 de euro, acesta i-a procurat un permis pentru celelalte categorii.

“Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea unui vehicul cu permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculului respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, au mai adpugat polițiștii.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
73

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
103

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
39

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...