Galerie foto: Gest umanitar pentru copiii și bătrânii unor centre din Botoșani

Galerie foto: Gest umanitar pentru copiii și bătrânii unor centre din Botoșani

Elevii și profesorii Liceului Tehnologic ”Petru Rareș”, sub coordonarea doamnei Delibaș Clapona-Simona, și elevii Școlii Gimnaziale ”Grigore Antipa”, sub coordonarea doamnei Gheorghiu Mirela, au pus la cale un proiect umanitar dedicat copiilor de la Centrul ”Sf. Mina” din Botoșani, dar și persoanelor de la Casa de bătrâni din Leorda.

Atunci când plănuiești un asemenea proiect te aștepți, desigur, la o reacție pozitivă. Dar ce am primit în schimb ne-a depășit așteptările! În primă fază ne-am propus să stabilim relaţii de prietenie, să oferim donaţii umanitare, să organizăm o serbare cu prilejul Sărbătorilor de iarnă și să oferim cadouri cu prilejul Crăciunului.

Zis și făcut! Ne-am mobilizat cu drag și spor, cu mic, cu mare ne-am pus pe repetat colindele noastre dragi, apoi am împachetat frumos jucării și dulciuri, așa cum ar face orice ajutor al lui Moș Crăciun! Și chiar așa ne-am și simțit! Iar când ziua minunată a sosit, noi am fost pregătiți.

Primiți cu colinda?”, am întrebat curioși. „Daa!”, au răspuns gazdele noastre, copiii din Centrul „Sf. Mina” Botoșani și bătrânii de la Căminul din Leorda. ”

Așa cum spune celebra colindă, am dorit să aducem în dar o veste minunată. Am intrat cu emoție în fiecare căsuță din Centrul „Sf. Mina”, dar și în Căminul de bătrâni, și am vestit Nașterea Domnului, așa cum am știut mai bine. Am cântat din tot sufletul, privind în ochii bucuroși ai celor care ne ascultau cu atâta drag. Ne-am molipsit de veselia lor, atunci când ne-au primit, dar am avut parte de o mare surpriză, atunci când și copiii ne-au colindat! Câtă emoție aveau în glas!

Nimic nu se poate compara cu acest sentiment: să  știi că un gest de-al tău, oricât de mic poate părea, înseamnă totul pentru cel de lângă tine. Pentru că, atunci când dăruiești, de fapt dobândești! Crăciun fericit și un An Nou cât mai bun! Să ne bucurăm de tot ceea ce ne oferă viața și să dăruim ce avem noi mai bun; un zâmbet și o vorbă bună!

Prof. Andreea Șalariu

Liceul Tehnologic ”Petru Rareș” Botoșani








 

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Triumf botoșănean în Polonia: Trofeul festivalului și Premiul pentru cea mai bună actriță! (Foto)

astăzi, 09:54
2

Teatrul Pentru Copii și Tineret „Vasilache” (Studioul de Teatru pentru Tineret) a participat în această perioadă la Festivalul Internațional de Teatru Sitfy Polonia.Aflat la ...

„Învățăm să reciclăm”. Copii învățați de șeful Gărzii de Mediu să recicleze selectiv (Foto)

astăzi, 09:38
20

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 Tudor Vladimirescu-Albești, coordonați de director prof. Chitic Mihaela, prof. Herghiligiu Simona și prof. Zănoagă Loredana, au participat la activitatea „&I...

Dan Șlincu, PSD: Șapte oferte pentru construirea noului pod peste Siret de la Vârfu Câmpului

astăzi, 09:25
27

Comisia de achiziție din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început procesul de analiză a celor șapte oferte depuse în cadrul licitației pe...