FOTO: O mână de oameni au așteptat zadarnic vizita premierului. „Vom fi aici, pe poziții, să îi cerem demisia”

FOTO: O mână de oameni au așteptat zadarnic vizita premierului. „Vom fi aici, pe poziții, să îi cerem demisia”

Șapte oameni au așteptat în stradă, zadarnic, sosirea în Botoșani a Vioricăi Dăncilă, a ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, și a ministrului de Interne, Mihai Fifor. Cu toate că au îndurat mai bine de o oră frigul de afară, în fața sediului filialei locale a PSD, protestul plănuit a trebuit să fie amânat, la rândul său. 

Dezamăgiți, oamenii au asigurat, însă, că sunt pregătiți să întâmpine reprezentanții Guvernului, în orice moment ar veni, unii străbătând zeci de kilometri pentru acest eveniment.

Era bine dacă ajungea aici, pentru că voiam să o întreb cum stă treaba cu drumul Botoșani-Ștefănești, dumneaei ieșind în Parlament și promițând că începe programul de asfaltare. Voiam să îi arăt cum arată drumurile județene în anul 2019, la Botoșani, având conducere PSD. Probabil ar fi promis iar că va lua măsuri, pe care să nu le onoreze. Eu nu mai am încerede în niciun politician, pentru că toți care au fost în ultimii 30 de ani nu au făcut nimic. Sperăm că noii tineri care vor veni, vor face ceva pentru noi și pentru această țară. România ar putea renaște, doar dacă s-ar implementa democrația directă. Aș mai fi întrebat și de deficitul bugetar, pe lângă infrastructură. Și de ce vine în Botoșani numai pe timpul campaniilor electorale. Și de ce, cu toate că suntem poziționați între două județe dezvoltate, noi am fost uitați, deși suntem de ani buni „roșii”. Cu cei doi miniștri nu aș fi avut de discutat, eu am ținut morțiș să vorbesc cu primul ministru, care e cea mai în putere să facă ceva”, a spus Daniel Câșlariu, inițiatorul protestului și notoriu militant pentru infrastructura din județ.


 

Întrebat ce părere are despre amânarea bruscă a vizitei premierului, Câșlariu susține că în spatele acestei decizii stau, cel mai probabil, motive de imagine.

Era de așteptat, știind că eu chemat lumea să iasă în stradă, am fost vocal aici. Cred că se aștepta să aibă probleme de imagine. Și-a găsit motive să nu vină, ca să nu își facă o imagine proastă la Botoșani”, a conchis botoșăneanul.

Majoritatea celor care au dat curs inițiativei provin din Trușești.

În acest timp, doi polițiști eliberau accesul către parcarea din fața ANAF, parțial blocat, anterior, pentru organizarea în siguranță a protestului. La vederea acestui fapt, oamenii au început să îi intrebe pe cei doi agenți despre amânarea venirii primului-ministru. „Nu mai vine?”, a întrebat un protestatar, la care unul dintre polițiști a răspuns: ”Nu știm ce face, ni s-a spus doar să eliberăm accesul”.


 

Printre cei ieșiți în stradă s-a numărat și un profesor de științe socio-umane, care predă, de mai bine de 20 de ani, filosofie și cultură civică, la Liceul „Grigore Antipa” din municipiu.

Primului ministru nu aș fi avut ce întrebare să îi adresez. Vreau doar să îi cer demisia acestei femei absolut incompetente, inculte, ignorante și semi-analfabete. Pentru că este un dezastru pentru România prezența ei pe una dintre cele mai importante funcții din stat. Același mesaj aș fi avut și pentru cei doi miniștri însoțitori: demisia de urgență și organizarea de alegeri anticipate pentru schimbarea structurii Parlamentului, ca țara asta să își poată reveni. Absolut că s-ar schimba ceva în Botoșani spre bine, cu demisiile celor incompetenți de la guvernare. Deci cheia este demisia acestor aventurieri politici și, aș îndăzni să spun, chiar ticăloși. Nu știu ce motive au făcut-o să amâne vizita, dar noi suntem pregătiți să o așteptăm. Vom fi aici, pe poziții, să îi cerem imperios demisia”, a declarat profesorul Mihail Corneliu Teodoru.

Cei șapte protestatari au părăsit zona, strigând că vor reveni și că vor urmări atent reprogramarea vizitei.

 

Spune-ne opinia ta