Femeia transferată în comă la Iași, în urma accidentului de la Talpa, a decedat pe patul de spital

Femeia transferată în comă la Iași, în urma accidentului de la Talpa, a decedat pe patul de spital

Femeia transferată în comă la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, în urma rănirii grave în accidentul produs pe 5 ianuarie a.c., pe DN 29D, în apropiere de localitatea Silișcani, din zona Talpa, a decedat pe patul de spital.

Femeia, în vârstă de 52 de ani, se afla, în momentul producerii accidentului, pe bancheta din spate a autoturismului Opel implicat. Aceasta fusese luată la ocazie, având ca destinație municipiul Botoșani. Imediat după coliziunea frontală cu microbuzul, mașina a fost cuprinsă de flăcări. Conducătorul auto, în vârstă de 54 de ani, vinovat de rănirea a 11 persoane, precum și doi pasageri, între care și un copil de 12 ani, au reușit să părăsească autoturismul până la sosirea forțelor de intervenție, ajutați de către martori. Femeia, în schimb, a leșinat și a rămas încarcerată.

La Spitalul Județean din Botoșani, cadrele medicale au decis transferul de urgență spre o clinică de specialitate din Iași, în seara aceleiași zile, după ce investigațiile RMN au arătat că femeia suferea hemoragii cerebrale, cauzate de grave traumatisme craniene.

Aceasta a fost transferată cu ambulanța, intubată, în stare de comă profundă, spre Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Starea acesteia s-a agravat, în ciuda eforturilor cadrelor medicale, intrând în stop cardio-respirator. Resuscitarea de către medici nu a mai fost eficientă pe fondul unui organism slăbit, astfel că femeia a murit pe patul de spital.

Încadrarea juridică va fi modificată de către polițiști, șoferul vinovat de producerea accidentului fiind, în acest caz, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1234

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
337

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
319

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...