Familie rămasă fără casa distrusă într-un incendiu, ajutată de Crucea Roşie - FOTO

Orice semn de bunăvoinţă într-o situaţie de criză ajută mai mult decât orice. O familie din Vorona, greu încercată în ultimele zile, a învăţat ce înseamnă solidaritatea din parte unor voluntari ai Crucii Roşii Botoşani.

Familie rămasă fără casa distrusă într-un incendiu, ajutată de Crucea Roşie - FOTO

   Foto: Crucea Roşie Botoşani

Pare simplu la prima vedere: o ştire anunţă că un coş de fum neprotejat termic provoacă izbucnirea unui incendiu la o casă din Chiscovata, comuna Vorona. Focul provoacă pagube în valoare de aproximativ 20.000 de lei, în incendiu fiind distruse acoperișul casei, bunurile dintr-o încăpere, precum și furajele aflate în apropierea focarului.

În spatele ştirii, însă, se află o familie cu cinci copii care au fost obligaţi să-şi şteargă lacrimile, să caute prin cenuşă orice nu a fost distrus de foc şi să-şi lase casa, mutându-se la bunica maternă. Şi asta pentru că în căsuţa lor, abia pusă la punct, nu se mai poate trăi.

Durerea familiei din Chiscovata a fost însă alinată, măcar un pic, de gestul unor oameni care le-au sărit în ajutor. Vineri, o mână de voluntari de la Crucea Roşie- Filiala Botoşani le-a dus copiilor şi mamei lor câteva bunuri de care să se folosească măcar cât stau la bunica, cea care le-a făcut loc în casă până la repararea propriei lor case. Voluntarii au oferit familiei pături, lenjerii, articole de încălţăminte şi îmbrăcăminte, rechizite şi alimente în valoare de aproximativ 1.000 lei. Familia, spun reprezentanţii filialei, va rămâne în evidenţă iar în următoarea perioadă, în funcţie de posibilităţi, va fi susţinută în continuare.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Vicii de construcţie descoperite de expert la blocul în care s-a produs explozia FOTO

Miercuri, 20 Septembrie 2017
3803

Timp de câteva ore, expertul tehnic atestat, prof. Dorel Plătică, a verificat toţi pereţii şi structurile de rezistenţă din scara blocului în care s-a produs explozia vineri şi a d...

Un cadru didactic botoşănean ia poziţie împotriva interzicerii materialelor auxiliare. "O să-i închidem în puşcărie pe profesori?"

Miercuri, 20 Septembrie 2017
1269

Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, consideră că Ministerul Educaţiei a greşit flagrant în momentul în care a interzis, pe nepusă masă, folosirea ...

Proprietarii din blocul în care a avut loc explozia au nevoie de ajutor! "Poate oamenii cu suflet mare ne vor ajuta pentru a putea repara apartamentele"

Marţi, 19 Septembrie 2017
4255

După explozia de vineri, specialiştii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au evaluat sumar stricăciunile produse de deflagraţie, iar ceea ce au văzut cu ochii lor era înfioră...