Familie rămasă fără casa distrusă într-un incendiu, ajutată de Crucea Roşie - FOTO

Orice semn de bunăvoinţă într-o situaţie de criză ajută mai mult decât orice. O familie din Vorona, greu încercată în ultimele zile, a învăţat ce înseamnă solidaritatea din parte unor voluntari ai Crucii Roşii Botoşani.

Familie rămasă fără casa distrusă într-un incendiu, ajutată de Crucea Roşie - FOTO

   Foto: Crucea Roşie Botoşani

Pare simplu la prima vedere: o ştire anunţă că un coş de fum neprotejat termic provoacă izbucnirea unui incendiu la o casă din Chiscovata, comuna Vorona. Focul provoacă pagube în valoare de aproximativ 20.000 de lei, în incendiu fiind distruse acoperișul casei, bunurile dintr-o încăpere, precum și furajele aflate în apropierea focarului.

În spatele ştirii, însă, se află o familie cu cinci copii care au fost obligaţi să-şi şteargă lacrimile, să caute prin cenuşă orice nu a fost distrus de foc şi să-şi lase casa, mutându-se la bunica maternă. Şi asta pentru că în căsuţa lor, abia pusă la punct, nu se mai poate trăi.

Durerea familiei din Chiscovata a fost însă alinată, măcar un pic, de gestul unor oameni care le-au sărit în ajutor. Vineri, o mână de voluntari de la Crucea Roşie- Filiala Botoşani le-a dus copiilor şi mamei lor câteva bunuri de care să se folosească măcar cât stau la bunica, cea care le-a făcut loc în casă până la repararea propriei lor case. Voluntarii au oferit familiei pături, lenjerii, articole de încălţăminte şi îmbrăcăminte, rechizite şi alimente în valoare de aproximativ 1.000 lei. Familia, spun reprezentanţii filialei, va rămâne în evidenţă iar în următoarea perioadă, în funcţie de posibilităţi, va fi susţinută în continuare.






 

 

Spune-ne opinia ta