Este momentul să renunţăm la prejudecăţi: "Buna ziua! Sunt învăţătoare şi am păduchi!"

Este momentul să renunţăm la prejudecăţi: "Buna ziua! Sunt învăţătoare şi am păduchi!"

   Foto: Facebook

O învăţătoare ridică o problemă veche în şcoli: existenţa păduchilor. Cadrul didactic susţine că elevii săi care au avut păduchi au fost izolaţi din această cauză, motiv pentru care a decis să explice tuturor, postând un mesaj pe Facebook, că existenţa pediculozei nu este ceva rău.

"Buna ziua! Sunt învăţătoare la Şcoala Gimnazială Nr. 195 din Bucureşti şi am păduchi! (...) Şi câţiva dintre elevii mei au, aşa că probabil ne-am dat paduchii între noi pentru că haina mea stă lângă a lor, iar din când în când îi sărut pe frunte şi îi iau in braţe, aşa cum s-a întâmplat azi. Firele mele de păr se întâlnesc cu ale lor şi... gata, saltul s-a produs, au schimbat scalpul! (...) Este momentul să renunţăm la prejudecăţi şi să ne purtăm ca nişte oameni maturi. Nu pot să mai aud că păduchii sunt o ruşine şi că purtătorii ar trebui arşi pe rug in piaţa publică!", a scris Claudia Chiru pe pagina personală de Facebook.

În speranţa că aşa îşi poate ajuta copiii de la clasă, Claudia Chiru a ales să explice tututor faptul că existenţa pediculozei, în colectivitate, nu este ceva rău.

"Am postat acel lucru ca o declaratie spunînd că oricine poate lua păduchi şi nu putem controla asta decât dacă spunem pe nume lucrurilor, dacă şcolile în care lucrăm efactuzează trierea corespunzătoare după vacanţă", a declarat, pentru MEDIAFAX, Claudia Chiru.

Învăţătoarea mărturiseşte că a recurs la acest gest după ce elevii săi, care s-au confruntat cu această problemă, au avut de suferit pentru că au fost izolaţi din această cauză.

"Nu am vrut să îl izolez, am vrut să mă indentific cu el pentru că am văzut reacţii ale apropiaţilor copiilor, reacţii care mi s-au părut uşor învechite. Şi au lezat personalitatea copiilor şi sentimentele lor pentru că au fost în faţa clasei. Eu nu îmi doresc să îmi rănească nimeni copiii. Nu este un capat de ţară. Oricine poate lua păduchi, chiar şi eu, învăţătoare la şcoala 195 din Capitală", susţine femeia.

Medicii atrag atenţia că o astfel de problemă trebuie trată cu seriozitate. Chiar dacă pediculoza este caracteristică colectivităţilor de copii mici, ea poate apărea la orice vârstă şi este foarte important mediul în care se trăieşte sau se lucrează.

"Dacă nu tratăm la timp pediculoza, ne putem alege cu dermatită sau alte leziuni la nivelul scalpului, cauzate de scărpinare. Putem evita astfel de probleme dacă avem o toaletă corectă a mâinilor şi unghiilor, dacă ne spălăm cu şampon o dată la două zile", a explicat pentru MEDIAFAX dr. Valeria Herdea, medic de familie

La farmaciile veterinare există şampoane speciale pentru tratarea pediculozei. În aproximativ 5-7, se pot elimina păduchi, dar cu condiţia la locul respectiv să fie aplicată o dezinsecţie.

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
17

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
136

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
64

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...