Erou la 21 de ani: A ramas in turnul de control pentru a dirija un avion cu sute de pasageri. Turnul s-a prabusit la cutremur

Erou la 21 de ani: A ramas in turnul de control pentru a dirija un avion cu sute de pasageri. Turnul s-a prabusit la cutremur
Un tanar in varsta de doar 21 de ani figureaza la numarul 384 pe lista mortilor inregistrati in Indonezia ca urmare a cutremurului de vineri urmat de tsunami. Gestul lui eroic de a ramane in turnul de control pana cand un avion cu sute de pasageri a decolat cu bine, i-a adus sfarsitul.
 
Povestea lui Anthonius Gunawan Agung, care peste doar o luna ar fi implinit 22 de ani, a impresionat o lume intreaga, relateaza Ziare.com, citand Daily Mail.
 
Anthonius era de serviciu in noaptea de vineri, pe aeroportul Mutiara SIS Al-Jufrie Airport din Palu, cand a pamantul a inceput sa se zgduie. Un seism de magnitudine 6,1 a fost urmat de un altul de 7,5, relateaza sursa citata.
 
In urma primului cutremur, pista de zbor s-a fisurat. Pe pista rula aeronava Batik Air cu numarul de zbor 6321, care se pregatea sa decoleze.
 
In timp ce colegii sai paraseau turnul de control pentru a-si salva viata, tanarul a ramas la post pana cand a fost sigur ca avionul s-a ridicat in aer in siguranta.
 
Imediat dupa aceea a sarit pe ferestra de la etajul 4, in timp ce turnul de control se prabusea.
 
Anthonius a sarit pe geam pentru ca se temuse ca va ramane blocat sub ramasitele cladirii. Din pacate, a suferit rani interne grave si cu toate ca a fost transportat cu un elicopter la spital, n-a mai putut fi salvat de medici.
 
Comandantul AirNav Indonezia a decis sa il ridice in grad post-mortem pentru gestul sau eroic, in semn de profunda recunostinta pentru sacrificiul facut si care a dus la salvarea a sute de vieti.
 
In urma seismelor si a tsunamiului de vineri, aproape 400 de oameni au murit si 540 au fost raniti doar in orasul indonezian Palu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...