Drama unei familii din Botoșani. Dispariție învăluită în mister a tatălui a doi copii

Drama unei familii din Botoșani. Dispariție învăluită în mister a tatălui a doi copii

Dispariția fostului concubin al unei femei care trăiește, în prezent, în Botoșani, pare a fi una dintre cele mai mari provocări pentru polițiștii suceveni specialiști în investigații criminale, care merg mai degrabă pe varianta comiterii unui omor în cazul acestuia. Ionuț Ivanov, în vârstă de 33 de ani, locuia împreună cu cei doi copii și cu părinții în satul Lipoveni, din comuna Mitocu Dragomirnei, femeia fiind plecată la muncă în străinătate.

În prezent, copiii sunt crescuți acum de mamă, într-o comună din județul Botoșani. După dispariția tatălui, cei doi copii au mai rămas doar o scurtă perioadă la Lipoveni, fiind apoi luați de mamă și aduși în localitatea ei de baștină.

Tatăl este oficial dispărut, astfel că, până la lămurirea cazului, mama nu poate ieși din țară cu cei doi copii.

Ionuț Ivanov a dispărut în seara zilei de 24 februarie 2019, însă părinții au sesizat oficial dispariția pe 28 februarie, scrie Monitorul de Suceava. Specialiștii în investigații criminale subliniază că în cazurile de dispariție cu suspiciune de omor, cu cât se scurg mai multe zile între faptă și sesizare cu atât sunt șanse mai mari ca autorul să nu mai fie prins ori să nu mai poată fi pus sub acuzare cu probe certe.

Între timp, copiii simt lipsa tatălui.

„Fata tot vorbea de tata că a plecat undeva departe, la Cluj. El săracul e plecat sus în Cer, nu știu ce să mai sper, să dea Dumnezeu să fie viu, dar nu e viu... nu... sper să se afle adevărul, să îi mai văd măcar oasele”, a spus mama bărbatului pentru sursa citată.

Tânărul, tată a doi copii pe care îi avea în îngrijire, a ieșit seara din casă, doar în șlapi. Nu și-a luat nici măcar telefonul sau țigările și a plecat foarte probabil undeva aproape.  De atunci, nimeni nu l-a mai văzut și nu mai știe nimic de el. Dosarul dispariției este înregistrat ca moarte suspectă: s-au făcut căutări, cercetări, s-au expertizat un topor și un ciocan, posibile arme ale crimei, au fost conduse persoane la detectorul de minciuni, însă nimic nu s-a legat în acest caz.

Convingerea părinților este că tânărul a fost ucis în casa amantei pe care el o avea, chiar de ea.

„Departe nu e dus... în șlapi a plecat pentru totdeauna... băiatul ei (al vecinei acuzate de crimă – n.r.) ar fi zis că mama i-a dat cu ciocanul în cap de trei ori apoi i-a pus o pungă în cap și l-a târât în spatele casei, unde l-a făcut bucăți și l-a îngropat. Tremur toată, nu știu ce să mai zic... ea (vecina – n.r.) tot spunea , povestește pentru Monitorul de Suceava mama lui Ionuț Ivanov, căruia consătenii îi spuneau „Giovani”.

Bănuielile părinților au fost alimentate și de faptul că vecina s-a mutat de la Lipoveni la puțin timp după dispariție.

După primele audieri, judiciariștii de la Serviciul de Investigații Criminale au audiat-o și pe suspecta indicată de părinți. O femeie simplă, căreia i-ar fi fost aproape imposibil să ascundă atât de bine un cadavru, chiar dacă a avut câteva zile la dispoziție. S-au făcut căutări în casă și în curte, femeia a ajuns și la detectorul de minciuni, unde a ieșit sinceră. Conform unor surse judiciare, varianta uciderii lui Ivanov de amanta care nici măcar nu se știe dacă era amantă este improbabilă.

Femeia a fost suspectă la început de faptă, având în vedere declarațiile membrilor familiei lui Ivanov, însă nu s-a găsit nici o probă care să o incrimineze.

Se pare că din casa femeii s-au ridicat inclusiv un topor și un ciocan, posibile arme ale crimei, însă nici pe acestea nu s-a găsit vreo urmă de sânge sau alt indiciu.

Nici varianta ca Ivanov să fi fugit pur și simplu de acasă și să fie în viață nu prea este însă luată în calcul. Rămân două variante, crima urmat de o ascundere perfectă a cadavrului ori o moarte accidentală. Dacă ar fi fost o moarte accidentală, căutările făcute în toată zona satului, inclusiv prin iazuri, ar fi trebuit să ducă la depistarea cadavrului. Omorul putea fi comis și de altcineva din sat, însă nici pe această linie ancheta nu a înaintat.

Dispariția este total atipică pentru că nu s-a găsit până acum nici o pistă plauzibilă. Tot ceea ce s-a relatat și s-a bănuit nu s-a confirmat, mai arată sursa citată.

În cadrul dosarului de moarte suspectă cercetările sunt coordonate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul din Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
65

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
72

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
68

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...