Două botoşănence în Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială

Şi în acest an, Botoşanii dau printre cei mai buni asistenţi sociali. Doi dintre zecile de asistenţi sociali care muncesc pentru oameni şi alături de oameni sunt nominalizaţi în Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială.

Două botoşănence în Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială

   Foto: CNASR.ro

Asistenţa socială reprezintă un domeniu uşor vitregit atât de legislaţie cât şi de salarizare. Cu toate acestea, importanţa asistentului social într-o comunitate este covârşitoare. Asistentul social este cel care canalizează resurse, care găseşte soluţii la probleme, este cel care se aşază în faţa necazurilor altora.

Acum însă este momentul din an când putem mulțumi unui asistent social pentru toată munca depusă! În cea de-a patra ediţie a Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială candidează două asistente sociale din Botoşani.

La categoria "Asistentul social din domeniul persoanelor cu dizabilităţi" o regăsim pe Elena Asiminicesei (asistent social în cadrul Liceului Tehnologic "Sfântul Stelian" Botoșani), iar la categoria "Asistentul social din domeniul sănătate/ servicii medicale" candidează Raluca Sorlescu, asistent social în Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Judeţean Mavromati.

Cele două pot fi votate până pe 27 februarie inclusiv la adresa http://poll.cnasr.ro/, la cele două categoria menţionate.

Urmează etapa de jurizare, care va dura până pe 13 martie, iar în seara de 21 martie va avea loc Gala, găzduită ca de obicei de Ateneul Român.

Anul trecut, Petrică Aboghioaie, inspector superior în asistenţa socială în cadrul Primăriei Ibăneşti a primit Premiul pentru asistentul social din domeniul asistenţei sociale comunitare.

Despre acest subiect, Ştiri.Botoşani.Ro a scris aici:

Un botoşănean obţine recunoaştere naţională: "Am avut foarte mari emoţii, nici după jumătate de oră nu-mi revenisem..."

 

Spune-ne opinia ta