Donațiile pentru animale, furate din boxpaletul special amenajat într-un hipermarket din Botoșani (FOTO)

Donațiile pentru animale, furate din boxpaletul special amenajat într-un hipermarket din Botoșani (FOTO)

În luna octombrie, medicii veterinari din cadrul Clinicii Trio.vet din Botoșani, au inițiat un proiect menit să asigure hrana animalelor fără stăpân sau chiar și a celor  aflate în grija unor  persoane mărinimoase dar care nu au putere financiară de a le asigura hrana.

În acest scop, a fost amplasat un boxpalet în interiorul unui hipermarket din Botoșani, lângă un magazin destinat animalelor. Cetățenii care doreau să ajute cu mâncare animalele din adăposturi, străzi sau cele aflate în grija unor persoane, puteau dona în boxpaletul special amenajat.

Doar că, nesimțirea unor botoșăneni nu cunoaște limite, iar hrana animalelor li s-a părut tentantă sau probabil nici nu și-au dat seama ce fură.

Ideea e ca organizatorii proiectului s-au trezit cu boxpaletul gol, iar în locul cutiilor cu hrană donate au fost puse, în bătaie de joc, gunoaie.

Este regretabil că societatea în care ne străduim să evoluăm este fără scrupule, iar hoția și agresivitatea sunt la ordinea zilei.

„Am rămas uimiți, mâhniți și indignați de faptul ca la Botoșani unii “oameni “ au considerat ca este foarte ok dacă iei hrana de la gura animalelor fără stăpân.

Cu puține săptămâni în urmă, anunțam plasarea unui boxpalet pentru donare de mâncare folosită la animalele din adăposturi , animalele de pe străzi și pentru ajutorarea persoanelor cu multe animale în grijă și fără posibilități financiare. Am fost bucuroși de acest proiect, proiecte de acest gen fiind în toate orașele civilizate, însă din păcate, la noi bunul simț nu a ajuns la toată lumea iar problemele ca  furtul din boxpalet și aruncatul gunoaielor în interior nu putem spune că nu ne-au descurajat.

Vom găsi o metoda de acoperire a boxpaletului pentru ca donațiile să nu poată fi scoase decât sub cheie.

Este rușinos și demoralizant ca atunci când lupți pentru o asemenea cauză, se găsesc oameni capabili să ia hrana de la gura unui animal flămând. Ce pretenții să mai avem în privința respectării drepturilor animalelor?

Cum să speram că vom evolua și vom ajunge la acel grad de civilizație prin care să înțelegem și problema animalelor nimănui?”, au transmis reprezentanții clinicii veterinare Trio.vet Botoșani.




 

 

 

Spune-ne opinia ta