Directorul ITM Botoşani, despre salariile angajaţilor in instituţie: "Cum vor putea rezista tentaţiei de a refuza..."

Directorul ITM Botoşani, despre salariile angajaţilor in instituţie: "Cum vor putea rezista tentaţiei de a refuza..."

Salariile care le-au fost stabilite prin noua Lege a salarizării îi nemulţumesc profund pe angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Botoşani.

Situaţia existentă la nivelul instituţiei a fost adusă în atenţia parlamentarilor de către directorul ITM, Daniela Lozneanu.

Aceasta a comparat salariile pe care le primesc inspectorii de muncă cu lefurile pe care le primesc angajaţii din alte instituţii care fac parte din aceeaşi familie ocupaţională, diferenţele fiind considerabile. Lozneanu a atras atenţia că în condiţiile în care există aceste discrepanţe tentaţia ca un inspector de muncă să accepte foloase necuvenite este mare.

“Inspectorii din cadrul ITM fac parte din familia ocupaţională administraţie. Din nefericire, există o diferenţă colosală între veniturile salariale ale salariaţilor de la ANAF, CJAS, DSP, şi am să dau citire câtorva exemple. Un inspector superior gradaţia 5 la DSP are un venit brut lunar de 6.930 de lei, la CJAS are 6.390 lei, în structurile teritoriale ANAF 5.960 lei, la ITM este 3.852 de lei. Dacă luăm în considerare noile modificări la Codul Muncii aduse prin ordonanţa 53 şi la atribuţiile care revin insprectorilor de muncă stau şi mă gândesc şi fac referire la dublarea cunatumului sancţiunilor contravenţionale, pentru că era între 10.000 şi 20.000 de lei, pentru muncă nedeclarată, la momentul de faţă este 20.000 de lei de persoană găsită în câmpul muncii fără a avea un contract individual de muncă încheiat. Stau şi mă gândesc la inspectorul care câştigă lunar un salariu de 2.500 sau 2.750 lei cu vechime maximă în câmpul muncii cum va putea rezista tentanţiei de a refuza oarece propuneri din partea angajatorului pe care l-ai găsit cu nereguli? Îmi doresc din tot sufletul ca ceea ce am adus în atenţie să fie aprofundat şi să se ajungă la acelaşi nivel cu salariile atâta timp cât şi inspectorii de muncă fac parte din aceeaşi familie ocupaţională”, a spus directorul ITM Botoşani, Daniela Lozneanu.

 

 

Spune-ne opinia ta