Directorul AJOFM Botoșani: Nu găsesc oameni care să se declare romi, pentru a-i angaja

Directorul AJOFM Botoșani: Nu găsesc oameni care să se declare romi, pentru a-i angaja

O bună parte dintre romii care trăiesc în județul Botoșani refuză să își declare etnia, motiv pentru care este foarte să se angajeze persoane din rândul lor, susține directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), Teodor Dimitiru.

Unul dintre indicatorii de performanță pe care trebuie să îi îndeplinească instituția este și angajarea unui anumit număr de cetățeni de etnie romă, dar acest indicator este greu de atins fie pentru că romii nu se declară romi, fie pentru că pregătirea lor este foarte slabă.

Această problemă a fost adusă în discuție, vineri, la Prefectura Botoșani, de directorul AJOFM în cadrul ședinței de incluziune socială.

"Eu mă rog la Dumnezeu ca oamenii să se declare romi. Unul din indicatorii de performanță este angajarea unui anumit număr de romi. Nu găsesc oameni care să se declare romi, care să aibă o anumită pregătire și să îi angajăm. În plus, 80% din romii înscriși au sub 8 clase și cunt foarte greu de angajat", a spus Teodor Dimitriu, directorul AJOFM Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Nu sunt bani pentru salariile angajaţilor de la Protecţia Copilului, pe final de an!

astăzi, 14:35
468

Situaţia financiară delicată a fost adusă în atenţia autorităţilor dar şi a parlamentarilor de Camelia Socianu, liderul Sindicatului Impact.La rectificarea de buget Consiliul Judeţe...

Locuinţă cerută de o familie afectată de explozia de pe Primăverii

astăzi, 13:29
1302

La o săptămână de când viaţa a peste 20 de botoşăneni a fost dată peste cap din cauza unei explozii ce s-a produs în blocul în care locuiau, pe strada Primăverii, o fam...

Semnal de alarmă tras de un angajat al Ambulanţei Botoşani privind asistenţii medicali fără Bacalaureat: "Să ne trezim la realitate!"

astăzi, 13:09
1075

În cadrul Comisiei pentru Dialog Social, Tiberiu Roman, reprezentant din partea sindicaliştilor de la Ambulanţă, a adus în discuţie cazul asistenţilor medicali care ies pe bandă rula...