Directorul AJOFM Botoșani: Nu găsesc oameni care să se declare romi, pentru a-i angaja

Directorul AJOFM Botoșani: Nu găsesc oameni care să se declare romi, pentru a-i angaja

O bună parte dintre romii care trăiesc în județul Botoșani refuză să își declare etnia, motiv pentru care este foarte să se angajeze persoane din rândul lor, susține directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), Teodor Dimitiru.

Unul dintre indicatorii de performanță pe care trebuie să îi îndeplinească instituția este și angajarea unui anumit număr de cetățeni de etnie romă, dar acest indicator este greu de atins fie pentru că romii nu se declară romi, fie pentru că pregătirea lor este foarte slabă.

Această problemă a fost adusă în discuție, vineri, la Prefectura Botoșani, de directorul AJOFM în cadrul ședinței de incluziune socială.

"Eu mă rog la Dumnezeu ca oamenii să se declare romi. Unul din indicatorii de performanță este angajarea unui anumit număr de romi. Nu găsesc oameni care să se declare romi, care să aibă o anumită pregătire și să îi angajăm. În plus, 80% din romii înscriși au sub 8 clase și cunt foarte greu de angajat", a spus Teodor Dimitriu, directorul AJOFM Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta