Demers pentru preluarea Căminului de bătrâni de la Trușești de către Consiliul Județean

Demers pentru preluarea Căminului de bătrâni de la Trușești de către Consiliul Județean

Căminul de bătrâni de la Trușești ar avea o șansă să fie salvat dacă ar fi preluat de Consiliul Județean și ar funcționa în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).

De altfel, Primăria Trușești, cea care asigură în prezent o parte din finanțare, a făcut un demers la nivel central , la Ministerul Muncii, prin care a solicitat transferul căminului de la administrația publică locală la cea județeană, caz în care ar venit fonduri de la nivel central.

Datoriile unitatii depaseau la inceputul lunii septembrie 100.000 de lei, iar acestea tot vor creste intrucat se apropie sezonul rece cand vor creste si cheltuielile. 

În cadrul Căminului de la Truşeşti îşi desfăşoară activitatea un număr de 23 de angajaţi. După terminarea Programului de interes naţional “Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoanele vârstnice”, când finanţarea era asigurată de la bugetul de stat, ulterior după închiderea programului susţinerea financiară de la bugetul de stat este de cel mult 10% din necesarul stabilit anual de Ministerul Muncii, la care se asigură 60% din pensiile beneficiarilor, dar cea mai mare parte a finanţării este asigurată de către Primăria Truşeşti. 

"S-ar putea să fie preluat de Consiliul Județean, la DGASPC, și să fie transformat din centru de bătrâni în centru pentru persoane cu handicap-adulți", a precizat Sebastian Tocariu, directorul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială.

Citește și Îngrijorător! Un cămin de bătrâni din Botoșani s-ar putea închide, salariile angajaților în pericol!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1446

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
733

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
499

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...