Demers pentru preluarea Căminului de bătrâni de la Trușești de către Consiliul Județean

Demers pentru preluarea Căminului de bătrâni de la Trușești de către Consiliul Județean

Căminul de bătrâni de la Trușești ar avea o șansă să fie salvat dacă ar fi preluat de Consiliul Județean și ar funcționa în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).

De altfel, Primăria Trușești, cea care asigură în prezent o parte din finanțare, a făcut un demers la nivel central , la Ministerul Muncii, prin care a solicitat transferul căminului de la administrația publică locală la cea județeană, caz în care ar venit fonduri de la nivel central.

Datoriile unitatii depaseau la inceputul lunii septembrie 100.000 de lei, iar acestea tot vor creste intrucat se apropie sezonul rece cand vor creste si cheltuielile. 

În cadrul Căminului de la Truşeşti îşi desfăşoară activitatea un număr de 23 de angajaţi. După terminarea Programului de interes naţional “Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoanele vârstnice”, când finanţarea era asigurată de la bugetul de stat, ulterior după închiderea programului susţinerea financiară de la bugetul de stat este de cel mult 10% din necesarul stabilit anual de Ministerul Muncii, la care se asigură 60% din pensiile beneficiarilor, dar cea mai mare parte a finanţării este asigurată de către Primăria Truşeşti. 

"S-ar putea să fie preluat de Consiliul Județean, la DGASPC, și să fie transformat din centru de bătrâni în centru pentru persoane cu handicap-adulți", a precizat Sebastian Tocariu, directorul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială.

Citește și Îngrijorător! Un cămin de bătrâni din Botoșani s-ar putea închide, salariile angajaților în pericol!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Sute de ovine sacrificate la Botoşani din cauza scrapiei!

Miercuri, 13 Decembrie 2017
580

Medicul veterinar Viorel Axinte, din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), susţine că sunt focare noi pentru că boala nu a evoluat niciodată pe raza jude...

Autoritățile sanitare din Botoșani, în alertă din cauza rujeolei!

Miercuri, 13 Decembrie 2017
435

Potrivit medicului Irina Alecu, șeful Compartimentului de Epidemiologie din cadrul DSP, evoluția numărului de copii vaccinați la nivelul județului este iarăși un semnal de alarmă. &qu...

Ce spune șeful Compartimentului Epidemiologie de la DSP despre întârzierea vaccinării antigripale!

Miercuri, 13 Decembrie 2017
336

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a solicitat 21.000 de doze de vaccin antrigripal, dar s-au primit 12.800 doze. Medicul Irina Alecu, șeful Compartimentului Epidemilogie din cadrul DSP Botoșani...