Declarații pe propria răspundere, vândute cu un leu bucata într-o comună

Declarații pe propria răspundere, vândute cu un leu bucata într-o comună

Declaraţia pe propria răspundere, instituită pentru circulaţia persoanelor în timpul stării de urgenţă, este vândută cu un leu într-o comună din judeţul Vrancea. Poliţiştii au început o anchetă şi încearcă să afle cui i-a venit ideea să comercializeze astfel de acte.

Potrivit primarului comunei Broşteni, Emilian Dumitriu, declaraţiile comercializate cu un leu ar fi circulat prin magazinele din sat. Pentru a-i prinde pe cei care încearcă să facă profit în astfel de situaţii, primarul a informat Poliţia.

Ştiu că poliţiştii îl caută pe cel care a vrut să facă aşa ceva, din câte ştiu încă nu l-au găsit”, a spus primarul comunei Broşteni, Emilian Dumitriu.

Primarul a scris un mesaj pe Facebook pentru a-i convinge pe localnici să nu cumpere declaraţiile pe propria răspundere.

„Dragi broşteneni, am fost informat că declaraţiile lăsate la magazinele săteşti se vând cu 1 leu bucata. Vă rog să fiţi respnsabili, să nu le vindeţi între voi, ele sunt gratuite şi aşa trebuie să rămână. Nu putem face speculă pe vremurile astea, e inadmisibil. Dacă cineva vă solicită bani pentru ele, vă rog să mă anunţaţi, să-mi spuneţi persoana sau magazinul şi voi solicita o verificare amănunţită din partea poliţiei, pentru ca cei care nu sunt corecţi să fie identificaţi şi sancţionaţi”, a scris primarul pe reţeaua de socializare.

Poliţia Vrancea confirmă că în acest caz se desfăşoară o anchetă.

„Poliţiştii au făcut primele verificări la câteva magazine, încă nu au găsit declaraţiile despre care se discută. Ei vor face verificări în continuare”, i-a explicat corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Lidia Braşoveanu.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
36

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
162

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
67

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...